Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 12-Απρ-2020 20:35

  Σταματούν οι γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου λόγω κορονοϊού

  Σταματούν οι γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου λόγω κορονοϊού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αναβάλλει τις δραστηριότητες της στην κυπριακή ΑΟΖ, η Exxon Mobil, έως τον Σεπτέμβριο του 2021 λόγω του κορονοϊού αλλά και της κατάστασης που επικρατεί στις διεθνείς αγορές εξαιτίας των χαμηλών τιμών του πετρελαίου. 

  Η εταιρεία μειώνει τις διεθνείς επενδύσεις κατά 30% για να αντιμετωπίσει την κατάρρευση της τιμής του πετρελαίου. Σύμφωνα με εσωτερική ενημέρωση των στελεχών της εταιρείας στο Τέξας, η εταιρεία αναβάλλει τις έρευνες και τον προγραμματισμό των κατασκευαστικών έργων μέχρι να βελτιωθούν τα δεδομένα για την εξόρυξη υδρογονανθράκων της κυπριακής ΑΟΖ. 

  Ο Υπουργός ενέργειας Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης ο οποίος και έλαβε σχετική επιστολή από τη εταιρεία ανέφερε, σύμφωνα με τον Αnt1, ότι η εταιρεία έχει δεσμευτεί να παραμείνει στην Κύπρο και παραδέχτηκε πως αυτή η εξέλιξη έχει ως συνέπεια να καθυστερήσει γενικά ο ευρύτερος ενεργειακός σχεδιασμός που αφορά τον Eastmed. 

  Eπίσης ο κ. Λακκοτρύπης αποκάλυψε ότι η πανδημία θα επηρεάσει όλο το πρόγραμμα των γεωτρήσεων που έχει σχεδιαστεί από τις ευρωπαϊκές εταιρείες ΕΝΙ και Τotal στην κυπριακή ΑΟΖ καθώς θα είναι δύσκολο να μετακινούνται τα πληρώματα. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ