Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Απρ-2020 16:09

  Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας στηρίζει τις υποδομές του συστήματος υγείας

  Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας στηρίζει τις υποδομές του συστήματος υγείας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΑΑΕ) ανακοίνωσε ότι, ως αρμόδια ρυθμιστική αρχή, έχει επιταχύνει, κατά προτεραιότητα, την έκδοση των εγκρίσεων για τη λειτουργία διαγνωστικού ιατρικού εξοπλισμού ακτινοβολιών, όπως είναι οι αξονικοί τομογράφοι και τα άλλα ακτινογραφικά συστήματα, που είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση περιστατικών του νέου κορονοϊού.

  Η ΕΕΑΕ μεριμνά για την ταχύτερη δυνατή έκδοση των αδειών για πρακτικές με χρήση ακτινοβολίας σε δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς παροχής υγείας. Ενδεικτικά, τις τελευταίες μέρες έχει επιταχυνθεί η αδειοδότηση για τη λειτουργία εξοπλισμού που σχετίζεται με την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών στο Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας, στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Παπαγεωργίου, στο Νοσοκομείο Παμμακάριστος κ.α.

  Παράλληλα, η ΕΕΑΕ στηρίζει τις δομές υγείας, παρέχοντας συμβουλές αναφορικά με την τροποποίηση της χρήσης του εξοπλισμού, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η αντιμετώπιση των περιστατικών του νέου κορονοϊού, όπως είναι, για παράδειγμα, η χρήση των μέχρι πρότινος φορητών συστημάτων ακτινογράφησης ως σταθερές μονάδες σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

  Επιπλέον, η Επιτροπή ανταποκρίνεται σε αιτήματα παροχής συμβουλών ακτινοπροστασίας σε εργαζόμενους σε δομές υγείας με ιδιαίτερα αυξημένο φόρτο εργασίας, καθώς έχει αυξηθεί ο αριθμός των διαγνωστικών εξετάσεων με ακτινοβολία.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ