Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Απρ-2020 16:06

  ΣτΕ: Όχι σε αιτήματα να ανοίξουν οι ναοί για τους πιστούς – Προσφυγή για τις λαϊκές αγορές

  ΣτΕ: Όχι σε αιτήματα να ανοίξουν οι ναοί για τους πιστούς – Προσφυγή για τις λαϊκές αγορές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Όχι σε τέσσερις πιστούς που ζητούσαν να ανοίξουν με προσωρινή διαταγή οι ναοί για να τις παρακολουθεί ο κόσμος είπε το Συμβούλιο Επικρατείας απορρίπτοντας τις σχετικές αιτήσεις  για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

  Οι αγορές

  Την ίδια στιγμή  κατατέθηκε προσφυγή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων και Πωλητών Λαϊκών Αγορών, κ.λ. π με την οποία  ζητεί να ανασταλεί και να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία η υπουργική απόφαση με οποία απαγορεύθηκε η   λειτουργία των λαϊκών αγορών.

  Η Ομοσπονδία στρέφεται κατά της ΚΥΑ  με την οποία απαγορεύθηκε η λειτουργία των λαϊκών αγορών ως προς εκείνους που απαιτείται μετακίνηση από περιφέρεια σε περιφέρεια σε όλη επικράτεια από 23.3 έως 25.4.2020.

  Όπως  υποστηρίζει με την επίμαχη υπουργική απόφαση  απαγορεύεται μεν  η λειτουργία των λαϊκών αγορών, εφόσον απαιτείται η μετακίνηση των παραγωγών και των αγροτικών προϊόντων, από περιφέρεια σε περιφέρεια, ενώ την ίδια στιγμή επιτρέπεται για τους ίδιους παραγωγούς, να τροφοδοτούν  την κεντρική αγορά των Αθηνών με τα προϊόντα τους, χωρίς να διακινδυνεύεται η υγεία των πολιτών.

  Επίσης, η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι η επίμαχη απαγόρευση θα επιφέρει αύξηση στην τιμή των αγροτικών προσόντων που διατίθενται στις λαϊκές αγορές και επισημαίνει ότι  θα σταματήσει να υπάρχει επάρκεια αγροτικών προϊόντων.

  Η  υπόθεση εισήχθη στο Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ