Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Απρ-2020 14:15

  Αποφυλακίζεται σήμερα ο Γιάννος Παπαντωνίου - Προθεσμία έως 1η Ιουλίου να καταβάλει εγγύηση 150.000 ευρώ

  Αποφυλακίζεται σήμερα ο Γιάννος Παπαντωνίου - Προθεσμία έως 1η Ιουλίου να καταβάλει εγγύηση 150.000 ευρώ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15.28

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Αποφυλακίζεται σήμερα το απόγευμα, 17 μήνες μετά την προφυλάκισή του, ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου.

  Ο πρώην υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Εθνικής Άμυνας κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ είχε κριθεί προσωρινά προφυλακιστέος και κρατείτο για υπόθεση η οποία αφορά σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

  Ο κ. Παπαντωνίου είχε κριθεί ότι έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος με όρους εδώ και αρκετές ημέρες, όμως η εγγύηση των 150.000 ευρώ που του ειχε επιβληθεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών ήτα ανασταλτικός παράγοντας, καθώς ο δικηγόρος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος είχε δηλώσει ότι παρέμενε κρατούμενος προσωρινά διότι δεν είχε τη δυνατότητα να πληρώσει το ποσό της εγγύησης.

  Τελικά όμως, ο πρώην υπουργός σε λίγη ώρα θα βρεθεί εκτός φυλακών, καθώς  του δόθηκε προθεσμία μέχρι την 1η Ιουλίου 20120 να καταβάλει το ποσό της εγγυοδοσίας, εξαιτίας των ειδικών συνθηκών που προκάλεσε ο κορονοϊός.

  Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος από την πρώτη στιγμή της ποινικής εμπλοκής του στην υπόθεση αρνείται ότι έχει διαπράξει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη.

  Ο δικηγόρος του κ. Παπαντωνίου αναφέρει συγκεκριμένα:

  Με το υπ`αριθμόν 945/2020 Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών (Πρόεδρος κύριος Χαράλαμπος Σεβαστίδης) διατάχθηκε περαιτέρω ανάκριση στην υπόθεση του εκσυγχρονισμού των 6 φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού, που έλαβε χώρα την περίοδο του  2001, για την οποία κατηγορείται ο κύριος  Γιάννος Παπαντωνίου. Είναι βέβαιο ότι κατά την περαιτέρω έρευνα θα γίνει αποδεκτό το αίτημα του Εισαγγελέα κύριου Κωνσταντίνου Σπυρόπουλου και θα κληθούν να διαφωτίσουν τις πτυχές της ένδικης δικογραφίας τα μη πολιτικά πρόσωπα, ένστολοι του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία συμμετείχαν σε όλες τις φάσεις της διαδικασίας εκσυγχρονισμού των 6 φρεγατών του Π.Ν, με καθοριστικό ρόλο. Είναι βέβαιο πως θα τεκμηριωθεί ότι ο εκσυγχρονισμός των 6 φρεγατών ήταν η μόνη και συμφέρουσα επιλογή για το Ελληνικό Δημόσιο και αυτό αποδεικνύεται –αδιαμφισβήτητα - και από το γεγονός ότι από το 2001 έως σήμερα φυλάσσουν αποτελεσματικά και  αδιατάραχτα τα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας.
  Επίσης, η κυρία Μαρία Τόλια, Ανακρίτρια του Ν.4022/2011, δυνάμει του άνω 945/2020  Βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, που διέταξε την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του κύριου Γιάννου Παπαντωνίου με περιοριστικούς όρους, χορήγησε σύμφωνα με το άρθρο 295 παράγραφος 2 του Κ.Π.Δ. προθεσμία καταβολής της επιβληθείσας εγγύησης την 1/7/2020, λαμβάνοντας υπόψη των εκτάκτων συνθηκών, που επικρατούν στην χώρα λόγω κορωνοιού.

  Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος
  Μιχάλης Δημητρακόπουλος

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ