Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Απρ-2020 13:24

  Με ιδιαίτερη επιτυχία προχωρά η διάθεση ΦΥΚ από τα ιδιωτικά φαρμακεία

  Με ιδιαίτερη επιτυχία προχωρά η διάθεση ΦΥΚ από τα ιδιωτικά φαρμακεία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με ιδιαίτερη επιτυχία υλοποιείται η σύμβαση μεταξύ ΕΟΠΥΥ και ΠΦΣ για την διάθεση Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ογκολογικά και σκλήρυνσης κατά πλάκας) από τα φαρμακεία της γειτονιάς. Ήδη οι πρώτοι ασφαλισμένοι έχουν παραλάβει τα φάρμακά τους από τα ιδιωτικά φαρμακεία χωρίς καθυστερήσεις και ταλαιπωρία, ενώ ήδη περισσότεροι από 1200 ασφαλισμένοι έχουν ενεργοποιήσει τον λογαριασμό τους στο σύστημα.

  Στόχος είναι οι ασφαλισμένοι να μπορούν να παραλαμβάνουν τα ΦΥΚ με όσο το δυνατόν λιγότερη ταλαιπωρία και αναμονή σε κοντινή απόσταση από το σπίτι τους.

  Η διαδικασία παράδοσης από ιδιωτικά φαρμακεία είναι απλή: Ο δικαιούχος περίθαλψης αφού παραλάβει τη συνταγή από τον ιατρό του ή ενημερωθεί από τον ιατρό του για τον κωδικό συνταγής (barcode), μπορεί να καταχωρήσει αίτημα για την παραλαβή του φαρμάκου του από ιδιωτικό φαρμακείο με είσοδο στην εφαρμογή διάθεσης ΦΥΚ μέσω του συνδέσμου: https://fykrandevou.eopyy.gov.gr/.

  Στην οθόνη που εμφανίζεται επιλέγει την είσοδο του στην εφαρμογή με τη χρήση των κωδικών taxisnet, και αφού επιλέξει "εξουσιοδότηση" συμπληρώνει τον ΑΜΚΑ του ώστε ναγίνει η ταυτοποίησή του.

  Αν ο ασφαλισμένος επιθυμεί να συνεχίσει να εκτελεί τις συνταγές του μέσω των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ δεν χρειάζεται να προβεί στην παραπάνω διαδικασία.

  Στο παρόν πρόγραμμα έχουν ενταχθεί ογκολογικά φάρμακα και φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, για τα οποία δεν απαιτείται προέγκριση από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης (Σ.Η.Π.). Πρόκειται για 36 σκευάσματα που αντιστοιχούν σε 85 κωδικούς ΕΟΦ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ