Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 02-Απρ-2020 21:34

  Δημοσκόπηση ALCO: Θετικά αξιολογούν οι πολίτες την αντίδραση της κυβέρνησης στον κορονοϊό

  Δημοσκόπηση ALCO: Θετικά αξιολογούν οι πολίτες την αντίδραση της κυβέρνησης στον κορονοϊό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Θετικά αξιολογούν οι Έλληνες την αντίδραση της κυβέρνησης στην πανδημία του κορονοϊού που πλήττει και τη χώρα μας, ωστόσο κρίνουν ανεπαρκή τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την οικονομική στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η ALCO για λογαριασμό του OPEN.

  Ειδικότερα, οι πολίτες σε ποσοστό 86% πιστεύουν ότι η κυβέρνηση έλαβε εγκαίρως μέτρα για τον κορονοϊό, ενώ μόλις το 11% θεωρεί ότι καθυστέρησε.

  Θεωρούν επίσης ότι το μέτρο για την απαγόρευση της κυκλοφορίας ήταν απαραίτητο, με την συντριπτική πλειοψηφία να δηλώνει έτοιμη να αποδεχθεί και επέκταση του μέτρου. Ειδικότερα, το 68% θεωρεί ότι το μέτρο ήταν "απόλυτα” επιβεβλημένο και το 24% "αρκετά”, το 4% "λίγο” και μόλις το 4% κρίνει ότι δεν χρειαζόταν. Επίσης, το 61% δηλώνει έτοιμο να αποδεχθεί επέκταση του μέτρου, το 22% "αρκετά”, το 6% "λίγο”, ενώ το 9% δεν θέλει επέκταση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

  Alco 2 (02.04.20)

  Την ίδια στιγμή βέβαια, οι Έλληνες θεωρούν ανεπαρκή τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για τους εργαζομένους σε ποσοστό 50%, ενώ μόνο το 32% τα κρίνει ως "επαρκή” και ποσοστό 18% απάντησε ΔΞ/ΔΑ. Αντίστοιχη είναι η εικόνα και όσον αφορά τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, με το 45% να τα χαρακτηρίζει "μη επαρκή”, το 31% να τα θεωρεί "επαρκή”, ενώ ποσοστό 24% απάντησε ΔΞ/ΔΑ.

  Alco 3 (02.04.20)

  Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε σχέση με την αντιμετώπιση του κορονοϊού, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δηλώνουν ικανοποιημένοι "πολύ” (38%) και "αρκετά” (42%), ενώ "λίγο” απαντά το 13% και "καθόλου” το 5%.

  Alco 4 (02.04.20)

  Αντίστοιχες είναι οι απαντήσεις και όσον αφορά τις αποφάσεις του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, με το 34% να δηλώνουν "πολύ” ικανοποιημένοι, το 38% "αρκετά”, το 14% "λίγο” και το 11% "καθόλου”.

  Alco 5 (02.04.20)

  Όσον αφορά το ερώτημα "Με άριστα το 10, τι βαθμό θα βάζατε στο κράτος για τον τρόπου που αντιμετωπίζει συνολικά τον κορονοϊό”, δίνουν μέσο όρο 8, κρίνοντας θετικά την αντίδραση της κυβέρνησης.

  Alco 6 (02.04.20)

  Οι Έλληνες απαντούν επίσης ότι τους ανησυχεί η εξάπλωση του κορονοϊού, με το 48% να απαντά "πολύ" και το 42% "αρκετά", ενώ σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να αρρωστήσουν οι ίδιοι, το 30% φοβάται "πολύ", το 37% "αρκετά" και το 25% "λίγο", ενώ μόλις ένα 7% δεν φοβάται καθόλου. 

  Ιδιαίτερα θετική είναι η εικόνα των Ελλήνων πολιτικών και τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, με το 89% θα πιστεύει ότι η καθημερινή ενημέρωση του λοιμωξιολόγου είναι έγκυρη και επαρκής.

  Alco 8 (02.04.20)

  Τέλος, όσον αφορά την εικόνα που έχουν για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και αν αποδεικνύεται καλύτερη, ίδιο ή χειρότερο τώρα σε σχέση με πριν το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού, το 44% των πολιτών θεωρεί ότι είναι "καλύτερο”, το 38% το κρίνει "ίδιο”, το 8% "χειρότερο”, ενώ ποσοστό 10% απάντησε ΔΞ/ΔΑ.

  Alco 9 (02.04.20)

  Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ 25 Μαρτίου και 1ης Απριλίου, σε δείγμα 1.000 ατόμων σε ολόκληρη την Ελλάδα, μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ