Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 02-Απρ-2020 11:40

  Β. Κοντοζαμάνης: Περίπου 530 ασθενείς νοσηλεύονται σήμερα με κορονοϊό

  Β. Κοντοζαμάνης: Περίπου 530 ασθενείς νοσηλεύονται σήμερα με κορονοϊό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την αποκάλυψη ότι μέχρι σήμερα νοσηλεύονται με κορονοϊό περίπου 530 ασθενείς έκανε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις στην Βουλή.

  Ο ίδιος διευκρίνισε  μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ότι μεταξύ των 530 είναι και ύποπτα κρούσματα που χρήζουν νοσηλείας και όχι μόνο νοσούντες.

  Ο ίδιος αναφέρθηκε εκ νέου στις ΜΕΘ λέγοντας πως συνολικά υπάρχουν σήμερα 695 κλίνες ΜΕΘ καθώς προστέθηκαν άλλες 75 στις υπάρχουσες, ενώ για μια ακόμα φορά υπογράμμισε ότι αν χρειαστεί θα γίνουν επιτάξεις και δομών και προσωπικού.

  "Αν  χρειαστεί θα γίνει επίταξη δομών και προσωπικού,βρισκόμαστε σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα", υπογράμμισε ο υφυπουργός Υγείας. "Μέχρις στιγμής βρισκόμαστε στο καλό σενάριο. Περίπου 530 συμπολίτες μας νοσηλεύονται στα νοσοκομεία του δημόσιου συστήματος υγείας. Επομένως, ανάλογα με την εξέλιξη της νόσου, υλοποιούμε  και το σχέδιό μας" διαβεβαίωσε.

  Ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε ότι είμαστε σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ σημείωσε πως ακολουθούνται ταχείες διαδικασίες για να καλυφθούν ελλείψεις του παρελθόντος σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

  "Η κρίση βρήκε το σύστημα υγείας με επάρκεια υλικού. Η κυβέρνηση με την συνδρομή ιδιωτών ναυλώνει πτήσεις και εφοδιάζει το σύστημα υγείας με τα απαραίτητα υλικά. Με φειδώ τα υλικά, δεν είναι περίοδος σπατάλης. Γίνεται ορθολογική διαχείριση. Έχουμε μιλήσει με τον Ιατρικό Σύλλογο και δίνουμε 50.000 μάσκες στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο να τις κατανείμει στους ιατρικούς συλλόγους της χώρας".

  Για τις δομές προσφύγων και μεταναστών ο υφυπουργός Υγείας είπε ότι έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας τόσο του προσωπικού όσο και των μεταναστών. "Όλοι οι μετανάστες που φτάνουν μετά την 1η Μαρτίου μένουν σε ειδικούς χώρους για 14 μέρες καραντίνα".

  Για τις προσλήψεις ο υπουργός τόνισε ότι έχουν προκηρυχθεί 4200 θέσεις και 2000 άτομα έχουν ήδη προσληφθεί στο Δημόσιο σύστημα υγείας με την  κατανομή να γίνεται ανάλογα με τις ανάγκες κάθε υγειονομικής περιφέρειας.

  "Θα παραμείνει και μετά την κρίση γιατί υπάρχουν μεγάλες ανάγκες ενώ οι θέσεις θα  μετατρέπονται σταδιακά σε θέσεις επικουρικού Β άρα μόνιμου προσωπικού. Ενώ αρχικά ήταν να προκηρυχθούν 2000 θέσεις προχωρήσαμε σε περισσότερες γιατί έχουμε ανάγκες αν νοσήσει υγειονομικό προσωπικό", τόνισε ο κ. Κοντοζαμάνης.

  Μ. Νταλιάνη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ