Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 31-Μαρ-2020 15:58

  Να δοθεί λύση στην ηλεκτρονική υποβολή για τις μειώσεις των μισθωμάτων ζητά ο ΣΕΠΕΕ

  Να δοθεί λύση στην ηλεκτρονική υποβολή για τις μειώσεις των μισθωμάτων ζητά ο ΣΕΠΕΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τη δυνατότητα υποβολής συμπληρωματικής δήλωσης των επιχειρήσεων που δεν μπορούν να δηλώσουν τα ενοίκια των καταστημάτων τους στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, ζητά με επιστολή του στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννη Βρούτση ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδας (ΣΕΠΕΕ). Την επιστολή του ο ΣΕΠΕΕ την κοινοποιεί και στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνι Γεωργιάδη.

  Πολλές επιχειρήσεις ένδυσης έχουν διατηρήσει ως βασικό ΚΑΔ την παραγωγική τους δραστηριότητα ενώ σήμερα η δευτερεύουσα εμπορική δραστηριότητά του (ή δραστηριότητές τους αθροιστικά) αποτελεί μεγάλο ή το μεγαλύτερο μέρος του κύκλου εργασιών τους στις δηλώσεις φόρου εισοδήματος του 2018, επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΠΕΕ.

  Όπως διευκρινίζει, με βάση το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ η μοναδική επιλογή που δίδεται (λόγω του βασικού ΚΑΔ) είναι η αιτιολογία ότι η επιχείρηση "πλήττεται σημαντικά". "Ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον ΣΕΠΕΕ "αποκλείονται και οι επιχειρήσεις, αλλά και οι εργαζόμενοι της επιχείρησης του ευεργετήματος της μείωσης των μισθωμάτων τους κατά 40% για τούς μήνες Μάρτιο και Απρίλιο".

  Στην επιστολή περιγράφεται αναλυτικά το τεχνικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν για την υποβολή της δήλωσης οι επιχειρήσεις και ζητείται η άμεση επίλυση του τεχνικού αυτού ζητήματος. Ο ΣΕΠΕΕ ζητά επίσης, να ισχύσει η παράταση έως τις 10 Απριλίου, προκειμένου να υποβάλουν τόσο την αρχική, όσο και την συμπληρωματική δήλωση, με αντίστοιχη παράταση δήλωσης και για τους εργαζόμενους.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ