Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 27-Μαρ-2020 15:46

  ΟΦΑΕ: Ζητά την αναστολή των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων στους αυτοκινητόδρομους

  ΟΦΑΕ: Ζητά την αναστολή των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων στους αυτοκινητόδρομους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την αναστολή των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων στους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους, λόγω της κρίσιμης κατάστασης που βιώνουμε παγκοσμίως με την εξάπλωση της COVID-19, ζητά με επιστολή της προς τους συναρμόδιους υπουργούς η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινήτων Ελλάδος (ΟΦΑΕ).

  Το αίτημα της ΟΦΑΕ προέκυψε με αφορμή συμβάν την 25η Μαρτίου, στις 16.00 στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ στο ύψος της Λεπτοκαρυάς Πιερίας, όπου η Τροχαία Κατερίνης ακινητοποίησε λόγω της ισχύουσας απαγόρευσης αργίας από την ώρα εκείνη και έπειτα, πάνω από 60 φορτηγά οχήματα τα οποία είχαν αναχωρήσει από τη Βόρεια Ευρώπη με εμπορεύματα που αποτελούνταν από ιατροφαρμακευτικό υλικό, είδη διατροφής και είδη πρώτης ανάγκης. Τα εμπορεύματα θα έπρεπε να είχαν παραδοθεί το συντομότερο δυνατό στον προορισμό τους κάτι που κατέστη αδύνατο εξαιτίας του πολυήμερου ταξιδιού αλλά και των χρονοβόρων καθυστερήσεων που προέκυψαν ως αποτέλεσμα των περιορισμών που εφαρμόζουν για την αντιμετώπιση του COVID-19 ορισμένες χώρες από τις οποίες διέρχονται. Και στις καθυστερήσεις αυτές προστέθηκε και η ισχύς των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων λόγω της αργίας της 25ης Μαρτίου στη χώρα μας που ήταν η χώρα προορισμού.

  Η ΟΦΑΕ θεωρεί ότι ο συγκεκριμένος περιορισμός τη δεδομένη χρονική περίοδο είναι ανώφελος και καταχρηστικός γιατί περιορίζει και παρεμποδίζει την ομαλή ροή και τροφοδοσία της εφοδιαστικής αλυσίδας.

  Υπό τις παρούσες συνθήκες με τα μέτρα περιορισμού της μετακίνησης των πολιτών που είναι σε ισχύ και δεδομένου ότι έχει σχεδόν μηδενιστεί η κυκλοφορία των ΙΧ οχημάτων καθώς και του μεγαλύτερου αριθμού των ΔΧ οχημάτων σε όλους τους αυτοκινητόδρομους και τις εθνικές οδούς της χώρας μας, η Ομοσπονδία θεωρεί ότι δεν πρέπει να παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των ελάχιστων φορτηγών οχημάτων που μεταφέρουν αποκλειστικά και μόνο είδη πρώτης ανάγκης, ιατροφαρμακευτικό υλικό και είδη διατροφής.

  Για αυτό το λόγο προτείνει την άμεση άρση των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας των φορτηγών αυτοκινήτων, όπως ήδη έχουν εφαρμόσει και κάποιες από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ