Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 24-Μαρ-2020 13:47

  Από τις 26/3 σε πλήρη εφαρμογή η εξ αποστάσεως διδασκαλία στο ΠΑΜΑΚ

  Από τις 26/3 σε πλήρη εφαρμογή η εξ αποστάσεως διδασκαλία στο ΠΑΜΑΚ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία από τη συμμετοχή καθηγητών και φοιτητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) στα πρώτα δοκιμαστικά μαθήματα εξ αποστάσεως.

  Η διοίκηση του Ιδρύματος προχωρά και στην προμήθεια συμπληρωματικού ηλεκτρονικού εξοπλισμού αξίας 60.000 ευρώ, ποσό που αποδεσμεύτηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, για την ενίσχυση της τηλεργασίας και της τηλεκπαίδευσης.

  "Θέλουμε να διασώσουμε το τρέχον εξάμηνο για όλους τους φοιτητές και τέλος να ενισχύσουμε όχι μόνο το κύρος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ως Ιδρύματος που αντιλαμβάνεται τα μηνύματα των καιρών, αλλά γενικότερα των δημόσιων Πανεπιστημίων της χώρας", δηλώνει ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ, καθ. Στέλιος Κατρανίδης.

  Η πλήρης εφαρμογή του συστήματος εξ αποστάσεως διδασκαλίας για προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα ξεκινά από την Πέμπτη 26 Μαρτίου, ενώ οι καθηγητές που προχώρησαν στα πρώτα δοκιμαστικά μαθήματα αποτιμούν θετικά τη διαδικασία. Για παράδειγμα, στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, από τις 16 έως τις 22 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 20 τηλεδιασκέψεις, που υποκαθιστούν θεωρητικά ή εργαστηριακά μαθήματα με συμμετοχή έως και 248 φοιτητών.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ