Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 23-Μαρ-2020 11:08

  Σε πλήρη εξέλιξη οι αστυνομικοί έλεγχοι στη Στερεά Ελλάδα

  Σε πλήρη εξέλιξη οι αστυνομικοί έλεγχοι στη Στερεά Ελλάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έλεγχοι της αστυνομίας τόσο στις πόλεις της Στερεάς Ελλάδας όσο και στα χωριά. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις μεγάλες πόλεις Λαμία, Χαλκίδα, Θήβα και Λιβαδειά οι έλεγχοι ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί και οι αστυνομικοί ελέγχουν κάθε κίνηση.

  Νωρίς το πρωί οι αστυνομικοί κατά την διάρκεια του έλεγχου έπαιρναν στα χέρια τους τις σχετικές βεβαιώσεις, ενώ λίγο μετά τις 8 π.μ. δόθηκε εντολή απλά και μόνο να επιδεικνύονται και να ελέγχονται από απόσταση.

  Κάποιοι από αυτούς που βρέθηκαν στις δρόμους νωρίς, για να πάνε στις δουλειές τους, δεν είχαν στα χέρια τους τις σχετικές βεβαιώσεις, αναγκάζοντάς τους αστυνομικούς σε αρκετές περιπτώσεις να χορηγούν αντίγραφα της βεβαίωσης και να τα συμπληρώνουν επιτόπου. Ωστόσο οι νεότερες ηλικίες είχαν κάνει χρήση της επιλογής του SMS πριν βγουν από το σπίτι τους. Μόνο στις μεγαλύτερες ηλικίες και στους Ρομά έδειξε να υπάρχει πρόβλημα με την συμπλήρωση των αντίστοιχων βεβαιώσεων, ωστόσο όμως όσο προχωράει η ώρα μειώνονται παρόμοια προβλήματα.

  Ιδιαίτερα με τους Ρομά από το πρωί ο δήμος Λαμιέων σχεδόν έχει εγκατασταθεί στον καταυλισμό τους και τους ενημερώνει να παραμένουν εκεί.

  Μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί αποφεύγουν να βεβαιώσουν παραβάσεις ζητώντας την απόλυτη εφαρμογή των μέτρων, ενώ σύμφωνα με τις εντολές που έχουν δοθεί μετά το μεσημέρι αναμένεται να σκληρύνουν τη στάση τους.

  Η κίνηση μέσα στις πόλεις είναι σχεδόν μηδενική, αφού ιδιαίτερα στη Λαμία και τη Χαλκίδα κυκλοφορούν μόνο οι επαγγελματίες που πήγαν στη δουλειά τους το πρωί, αλλά οι ίδιοι βλέποντας ότι δεν υπάρχει καμία κίνηση κατεβάζουν ρολά και φεύγουν για το σπίτι τους.

  Στη Λαμία η Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας από νωρίς το πρωί έχει στήσει μπλόκα στις εισόδους της πόλης, ενεργώντας ελέγχους σε αυτούς που βγαίνουν από την πόλη αλλά και σε αυτούς που εισέρχονται, ενώ σημεία ελέγχου έχουν στηθεί και σε κομβικές περιοχές ιδιαίτερα γύρω από το εμπορικό κέντρο της πόλης.

  Σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Φθιώτιδας κ. Δημήτρη Φούρλα "οι έλεγχοι θα συνεχιστούν όλο το 24ωρο με την ίδια ένταση", όπως χαρακτηριστικά δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζοντας παράλληλα ότι "τόσο τα αστυνομικά τμήματα όσο και ομάδες αστυνομικών ελέγχουν την εφαρμογή του μέτρου με αιφνιδιαστικές περιοδείες σε όλα τα χωριά του νομού ακόμη και τα πλέον ορεινά", όπως σημειώνει.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ