Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 21-Μαρ-2020 20:07

  Σύψας: Το πειραματικό φάρμακο Remdesivir έλαβαν ασθενείς με κορονοϊό στην Ελλάδα

  Σύψας: Το πειραματικό φάρμακο Remdesivir έλαβαν ασθενείς με κορονοϊό στην Ελλάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Έλληνες ασθενείς με κορονοιό έχουν λάβει σε μικρές ποσότητες το πειραματικό φάρμακο Remdesivir σε νοσοκομεία της Πάτρας αλλά και της Αθήνα όπως τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας.

  Όπως επιβεβαίωσε ο κ. Σύψας, η δημιουργία εμβολίου κατά του κορονοιού, στο οποίο και εναποθέτουμε όλοι τις ελπίδες μας, πράγματι αργεί.

  Από τα υπάρχοντα φάρμακα κανένα δεν δείχνει να είναι δραστικό, ίσως ένα εξ αυτών να μπορεί να έχει μια κάποια δραστικότητα ωστόσο χρειάζονται μεγάλες μελέτες προκειμένου αυτό να επιβεβαιωθεί, ξεκαθάρισε.

  Το Remdesivir βρίσκεται σε πολύ προχωρημένες δοκιμές ( Φάση 3)  σε Κίνα και Αμερική και όπως αναφέρει ο καθηγητής, καθώς τυγχάνει να γνωρίζει πως τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των δοκιμών είναι καλά ίσως στα τέλη Απριλίου να έχουμε ένα φάρμακο για τον κορονοιό.

  Τόνισε ότι το εν λόγω σκεύασμα εάν όλες οι δοκιμές είναι πετυχημένες αναμένεται να κυκλοφορήσει περί τα τέλη του καλοκαιριού.

  Σε κάθε περίπτωση, ο κος Σύψας τόνισε πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να καταλήξουμε σε συμπεράσματα καθώς χρειάζεται να γίνουν αφενός επιπρόσθετες μελέτες και αφετέρου το φάρμακο να ληφθεί από περισσότερους ασθενείς.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ