Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 21-Μαρ-2020 09:56

  Αυξάνεται ο αριθμός των νοσηλευομένων, σε ετοιμότητα νοσοκομεία και ΜΕΘ

  Αυξάνεται ο αριθμός των νοσηλευομένων, σε ετοιμότητα νοσοκομεία και ΜΕΘ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Βίκυς Κουρλιμπίνη

  Αυξάνεται μέρα με τη μέρα ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού που χρήζουν νοσηλείας, όπως και όσων νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Χθες ο αριθμός των θανάτων στη χώρα μας ανέβηκε στους δέκα, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν φτάσει τα 495. 90 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων 20 είναι διασωληνωμένοι.

  Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, 84 από τα κρούσματα έχουν απροσδιόριστη πηγή μετάδοσης. Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα, ενώ έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 7.200 δείγματα για την παρουσία του νέου ιού.

  Νοσοκομεία και υγειονομικό προσωπικό βρίσκονται σε επαγρύπνηση. Όπως σημειώνει το υπουργείο Υγείας, 2.156 κλίνες έχουν δεσμευτεί αποκλειστικά για να αντιμετωπίσουν τα ήπια και μέτρια περιστατικά του κορονοϊού και 180 κλίνες εντατικής θεραπείας είναι διαθέσιμες αποκλειστικά για τέτοιες περιπτώσεις.

  Στο σχεδιασμό της Αριστοτέλους περιλαμβάνεται και η λειτουργία νέων ΜΕΘ. Στην κατεύθυνση αυτή θα ανοίξουν κρεβάτια τα οποία ήταν κλειστά τα τελευταία χρόνια, ενώ υπάρχει σχεδιασμός και για περισσότερες απλές κλίνες για τον κορονοϊό εφόσον χρειαστεί.

  Επίσης, τις επόμενες ημέρες αλλάζει η εφημερία των νοσοκομείων της Αθήνας. Το νοσοκομείο "Σωτηρία", μαζί με την "Παμμακάριστο" και μία πτέρυγα του νοσοκομείου "Αγία Βαρβάρα", θα είναι αποκλειστικά νοσοκομείο κορονοϊού. Επομένως, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας θα γίνει αλλαγή στο σύστημα εφημέρευσης των νοσοκομείων στην Αθήνα. Το ίδιο σχεδιάζεται και για τη Θεσσαλονίκη.

  Τέλος, έξι κέντρα υγείας στην Αττική, αλλά  και στην υπόλοιπη Ελλάδα θα υποδέχονται ύποπτα περιστατικά προκειμένου να αντιμετωπίζεται σε πρωτοβάθμιο επίπεδο κάθε περιστατικό.

  Το σχέδιο για τον περιορισμό της διάδοσης

  Εδώ και δυο εβδομάδες εν τω μεταξύ, το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και το σύνολο των ερευνητικών κέντρων της Ελλάδας και των ελληνικών πανεπιστημίων, έχει αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με στόχο τον περιορισμό της διάδοσης της νόσου και την προστασία της υγείας των πολιτών.

  Σε πρώτη φάση, το σχέδιο εστιάζει στην υποστήριξη και την αύξηση των εξετάσεων για τον COVID-19.  Η αρχή γίνεται με την συμμετοχή εργαστηρίων, που θα αναπτύξουν σε μικρό χρονικό διάστημα τη μεθοδολογία της εξέτασης με βασικά αντιδραστήρια. Η προσπάθεια αυτή, όπως σημειώνει ο ΕΟΔΥ, γρήγορα θα επεκταθεί και σε άλλα ερευνητικά εργαστήρια, αλλά και σε νέες δράσεις που θα συνεισφέρουν στην καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ελλάδα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ