Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Μαρ-2020 10:32

  Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: Κανείς δεν μπορεί να πει αν θα γίνουμε Ιταλία, δύσκολος ο Απρίλιος

  Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: Κανείς δεν μπορεί να πει αν θα γίνουμε Ιταλία, δύσκολος ο Απρίλιος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Πρέπει να μεγιστοποιηθεί το αίσθημα ατομικής ευθύνης”, τόνισε μιλώντας στο ΤheΤΟC.gr, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Επίκουρος Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

  "Ό,τι και να κάνει η πολιτεία, η οποία έχει πάρει δραστικά μέτρα, εάν ο καθένας στον μικρόκοσμό του, δεν ενεργήσει με υπευθυνότητα απέναντι στον εαυτό του, στην οικογένειά του και σε όλο το κοινωνικό σύνολο, δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα”, πρόσθεσε.

  "Πέραν όμως από την ατομική ευθύνη, θα πρέπει να υπάρξει και το αίσθημα της αλληλεγγύης, όχι να φέρεται ο ένας εναντίον του άλλου, ούτε η μία τάξη εναντίον της άλλης. Πρέπει όλοι μας, σε έναν βαθμό συναδέλφωσης, να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρωτόγνωρη για όλους μας κατάσταση”, είπε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ.

  Σε ερώτηση για το εάν λάβαμε εγκαίρως όλα τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, ο κ. Παναγιωτακόπουλος είπε: "Φυσικά και τα μέτρα ελήφθησαν έγκαιρα, και νωρίτερα σχεδόν από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Από εκεί και πέρα είναι στο χέρι του καθενός το πώς θα κινηθεί, για να βοηθήσει στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού”, ενώ στο αν η χώρα μας κινδυνεύει να "γίνει Ιταλία”, όπως λένε πολλοί, ο κ. Παναγιωτακόπουλος τόνισε πως "αυτό κανείς δεν ξέρει να το απαντήσει με βεβαιότητα.

  Σίγουρα χρονικά και επιδημιολογικά είμαστε πίσω από την Ιταλία αυτή τη στιγμή. Γι' αυτό και έχουν ληφθεί αυτά τα αυστηρά μέτρα και φιλοδοξούμε ότι δεν θα αγγίξουμε αυτή την κατάσταση. Όσα μέτρα όμως κι αν ληφθούν, δεν αρκούν, εάν ο καθένας από εμάς δεν λειτουργήσει με ατομική ευθύνη”.

  "Δεν μπορούμε να προβλέψουμε πόσο μεγάλη θα είναι η έξαρση το επόμενο διάστημα, σίγουρα όμως ο Απρίλιος θα είναι ένας πολύ δύσκολος μήνας και χρειάζεται υπομονή και ψυχραιμία”, σημείωσε κλείνοντας ο κ. Παναγιωτακόπουλος.

  Πηγή: thetoc.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ