Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 17-Μαρ-2020 14:12

  Φυλακές: Έκτακτα μέτρα και περιορισμός στο επισκεπτήριο - Κανένα κρούσμα κορονοϊού μέχρι τώρα

  Φυλακές: Έκτακτα μέτρα και περιορισμός στο επισκεπτήριο - Κανένα κρούσμα κορονοϊού μέχρι τώρα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Ειδικά μέτρα και περιορισμούς επιβάλλει η πολιτεία στις ελληνικές φυλακές, για να μην υπάρξει διάδοση του κορονοϊού, παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κανένα κρούσμα. Τα μέτρα που θα ληφθούν  αποφασίστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με επικεφαλής τη γενική γραμματέα αντεγκληματικής πολιτικής, Σοφία Νικολάου, και με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, εκπροσώπων από τους λοιμωξιολόγους, την εξωτερική φρουρά και ταξίαρχο από το τμήμα Μεταγωγών. Μην ξεχνάμε πως στις ελληνικές φυλακές υπάρχουν περίπου 11.000 κρατούμενοι, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει μαζικά κρούσματα.

  Αμεσα  δημιουργούνται υποχρεωτικά σε όλα τα σωφρονιστικά ιδρύματα της Ελλάδας, χώροι απομόνωσης 10-20 ατόμων. Εκεί θα μεταφέρονται όσοι παρουσιάζουν συμπτώματα του κορονοϊού.

  Πλέον, τα επισκεπτήρια θα γίνονται πίσω από τζάμια, ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός και να μειωθούν οι πιθανότητες μετάδοσης του ιού.

  Έχουν ήδη μοιραστεί όλα τα απαραίτητα υλικά για την προστασία κρατουμένων και εργαζόμενων στις φυλακές, δηλαδή γάντια, μάσκες, αντισηπτικά, κ.λπ.

  Σωφρονιστικοί υπάλληλοι και μέλη του Ερυθρού Σταυρού έχουν εκπαιδευτεί για να εξετάζουν όσους κρατούμενους αισθάνονται αδιαθεσία.

  Απαγορεύεται, πλέον, η μεταφορά ρουχισμού μέσα στις φυλακές.

  Έχουν δημιουργηθεί χώροι εντός των φυλακών για να παραμένουν όσοι νοσήσουν, μέχρι να μεταφερθούν.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ