Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 17-Μαρ-2020 12:10

  Υποβολή δαπάνης για ειδική αγωγή ηλεκτρονικά από πιστοποιημένους θεραπευτές

  Υποβολή δαπάνης για ειδική αγωγή ηλεκτρονικά από πιστοποιημένους θεραπευτές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στις ηλεκτρονικές εφαρμογές του Οργανισμού (eΔΑΠΥ Ανοικτής) δίδεται η δυνατότητα ηλεκτρονικών υποβολών για εκτελέσεις ηλεκτρονικών γνωματεύσεων ειδικής αγωγής από πιστοποιημένους (μη συμβεβλημένους) θεραπευτές, ανακοινώνει ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

  Προσθέτει πως οι θεραπευτές ή τα θεραπευτήρια, μπορούν να υποβάλλουν δαπάνες που αφορούν σε εκτέλεση γνωμάτευσης ειδικής αγωγής και να αποζημιώνονται οι αντίστοιχες δαπάνες, μέσω ηλεκτρονικών υποβολών, κατευθείαν στους πιστοποιημένους θεραπευτές και να μην πληρώνουν οι ασφαλισμένοι, ούτε να υποβάλλονται ατομικά αιτήματα, όταν επιθυμούν να απευθύνονται σε πιστοποιημένους παρόχους.

  Οδηγίες εκτέλεσης υπάρχουν στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΠΥ > Πάροχοι Υγείας > eΔΑΠΥ > Οδηγίες χρήσης ιατρικών πράξεων.

  Στα απαιτούμενα δικαιολογητικά που αφορούν στις ως άνω υποβολές δαπάνης περιλαμβάνονται: Πρωτότυπο παραστατικό εκτέλεσης της γνωμάτευσης στην οποία υπογράφει ο κηδεμόνας, ο θεραπευτής που διενήργησε τις θεραπείες και το κέντρο. Αντίγραφο της πρώτης σελίδας της εγκεκριμένης ηλεκτρονικής γνωμάτευσης με υπογραφή και σφραγίδα του ιατρού.

  Υπεύθυνη δήλωση του άμεσα ασφαλισμένο,υ στην οποία θα δηλώνεται ότι το τέκνο του δεν λαμβάνει ειδικές θεραπείες από ειδικά εκπαιδευτήρια, οικοτροφεία, άσυλα, Κ.Α.Α και Κ.Δ.Η.Φ.

  Τιμολόγιο με το συνολικό αιτούμενο ποσό.

  Τα δικαιολογητικά θα αποστέλλονται στην Διεύθυνση: Κέντρο Διαλογής ΕΟΠΥΥ, Θέση δύο Πεύκα, Ασπρόπυργος ΤΚ 19300.

  Οι πιστοποιημένοι πάροχοι μπορούν να αναζητηθούν από τους δικαιούχους στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ www.eopyy.gov.gr > "Πολίτης" > "Παροχές ΕΚΠΥ και συμβεβλημένοι πάροχοι" > συμβεβλημένοι πάροχοι και εν συνεχεία επιλέγεται ο νομός που ενδιαφέρει, καθώς και ο κωδικός πράξης (πχ. εργοθεραπεία) που αναγράφεται στην γνωμάτευση και πατάτε το πεδίο "Αναζήτηση".

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ