Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 16-Μαρ-2020 16:58

  Η Βουλή των Ελλήνων αποχαιρέτησε τον πρώην πρόεδρό της Φίλιππο Πετσάλνικο

  Η Βουλή των Ελλήνων αποχαιρέτησε τον πρώην πρόεδρό της Φίλιππο Πετσάλνικο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην πολιτική κηδεία του πρώην προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου, η οποία τελέστηκε δημοσία δαπάνη στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών, παρέστη ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.

  Ο κ. Τασούλας εξέφρασε τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος και στους οικείους του, εξαίροντας "το ήθος, το πάθος της προσφοράς για το κοινό καλό και την ευθύτητα στην έκφραση των απόψεών του, που χαρακτήριζαν και καθοδηγούσαν τον Φίλιππο Πετσάλνικο καθ' όλη τη διάρκεια της μακράς πορείας του στον δημόσιο βίο της χώρας".

  Σύμφωνα σχετική ανακοίνωση της Βουλής, αποχαιρετισμό στον "αδελφικό φίλο" απηύθυνε ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Γ. Α. Παπανδρέου υπογραμμίζοντας τη "βαθιά φιλία" και "τους κοινούς αγώνες για τη δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη και τον σοσιαλισμό", τα οποία τον συνέδεαν με τον Φίλιππο Πετσάλνικο.

  Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και την πολιτική πορεία του εκλιπόντος, χαρακτηρίζοντάς τον "έναν άνθρωπο αυτοδημιούργητο, που μέσα από την εμπειρία του απέκτησε τη μεγάλη ευαισθησία σε ό,τι αφορά την αδικία και την ανισότητα" αλλά και ένα "παράδειγμα για το τι σημαίνει να υπηρετείς την πολιτική ζωή". "Αυτή η αγωνία για κοινωνική δικαιοσύνη τον οδήγησε να δραστηριοποιηθεί στην πολιτική" είπε ο πρώην πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι ο Φίλιππος Πετσάλνικος "πίστευε βαθιά στην ανάγκη σωστής λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών και στον καθοριστικό ρόλο του Κοινοβουλίου, και αυτή την οπτική προσπάθησε να υποστηρίξει ως αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων".

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ