Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 16-Μαρ-2020 11:04

  Θεσσαλονίκη: "Ο κόσμος, μέχρι στιγμής, συμμορφώνεται με τα μέτρα της Περιφέρειας"

  Θεσσαλονίκη: "Ο κόσμος, μέχρι στιγμής, συμμορφώνεται με τα μέτρα της Περιφέρειας"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την εκτίμηση ότι ο κόσμος συμμορφώνεται, μέχρι στιγμής, με τα έκτακτα μέτρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει προκύψει λόγω του κορονοϊού, διατυπώνει ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Σοφοκλής Κουρτίδης.

  "Από το πρωί μόνο δύο άνθρωποι προσήλθαν στις υπηρεσίες της Περιφέρειας για τη διευθέτηση ζητημάτων τους, ενώ επιδίωξή μας είναι να ελαχιστοποιηθεί η φυσική παρουσία των πολιτών, δεδομένου ότι όλες οι υπηρεσίες μας μπορούν να παρέχονται είτε ηλεκτρονικά (με e-mail), είτε τηλεφωνικά, είτε με φαξ", αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κουρτίδης.

  Σε κάθε περίπτωση, παραπέμπει κάθε ενδιαφερόμενο στις οδηγίες και τα στοιχεία επικοινωνίας που είναι δημοσιευμένα στην ηλεκτρονική σελίδα της Περιφέρειας και επαναλαμβάνει την ανάγκη τήρησης της οδηγίας του ΕΟΔΥ "μένουμε σπίτι".

  "Ενημερώνουμε διαρκώς τον κόσμο μέσω της ιστοσελίδας και των δελτίων Τύπου της Περιφέρειας για τα μέτρα που λαμβάνει, συνδράμοντας την Πολιτεία. Η Περιφέρεια λειτουργεί με προφυλάξεις, υποδεχόμενη το κοινό μόνο τρεις μέρες την εβδομάδα, ενώ τις υπόλοιπες δύο δεν επιτρέπεται η είσοδος στα κτίρια. Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες ενθαρρύνονται, αν έχουν επείγοντα αιτήματα και ζητούν τη χορήγηση δικαιολογητικών ή βεβαιώσεων, να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες μας με οποιοδήποτε άλλο τρόπο πλην της φυσικής τους παρουσίας. Το πρoσωπικό παρέχει κάθε υπηρεσία για την εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών και όλα τα δικαιολογητικά θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά ή ταχυδρομικά", προσθέτει.

  Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να αναλάβει η Περιφέρεια τη διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών κρουσμάτων κορονοϊού στην Κεντρική Μακεδονία, ο κ. Κουρτίδης διευκρινίζει ότι οι υπηρεσίες είναι έτοιμες να συνδράμουν όπου χρειαστεί, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ξεκίνησε ακόμη καθώς δεν έχει ζητηθεί από τον ΕΟΔΥ. "Όταν έρθει αυτή η ώρα, αν έρθει -γιατί μπορεί και να μην έχει μετά νόημα η ιχνηλάτηση- θα ανταποκριθούμε", σχολιάζει.

  Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι η μοναδική λύση να αντιμετωπιστεί η κατάσταση είναι να μείνουμε όλοι στο σπίτι καθώς, όπως σχολιάζει, "παρότι υπήρχαν σαφείς οδηγίες προς τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι, υπήρχε αρκετός κόσμος έξω και υπάρχει ο φόβος ότι ο αριθμός των κρουσμάτων θα αυξηθεί πολύ γρήγορα".

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ