Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 14-Μαρ-2020 20:39

  Ικανοποίηση ΙΣΑ για τις κυβερνητικές παρεμβάσεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι παρενέργειες της πανδημίας

  Ικανοποίηση ΙΣΑ για τις κυβερνητικές παρεμβάσεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι παρενέργειες της πανδημίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με επιστολή που απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογς Αθηνών προς τον Διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Χ.Χάλαρη και κοινοποίησε στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χ.Σταϊκούρα και τον Υπουργό Εργασίας κ. Γ.Βρούτση, εκφράζει την ικανοποίηση του για τις παρεμβάσεις των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές και κοινωνικές παρενέργειες της πανδημίας του κορωνοϊού στην χώρα μας.

  Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν με το δελτίο τύπου του Υπουργείου Οικονομικών την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020, βρίσκουν το ΙΣΑ απόλυτα σύμφωνο και θεωρεί πως είναι προς την σωστή κατεύθυνση, αφού τα περισσότερα από αυτά τα είχαν προταθεί από τον Ι.Σ.Α. μέσω προηγούμενων παρεμβάσεων του.

  Στην επιστολή του, ο ΙΣΑ επισημαίνει, ότι οι μέσω νομοθετικών παρεμβάσεων ρυθμίσεις που θα γίνουν,  είναι απόλυτη ανάγκη, οι αρμόδιες υπηρεσίες να έρθουν σε συνεννόηση με τις αντίστοιχες υπηρεσίες των Υπουργείων προκειμένου να προβλεφθεί και η άμεση αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Ε.Φ.Κ.Α. προς τους παρόχους υγείας (φυσικά και νομικά πρόσωπα). 

  Επισημαίνουμε ότι έτσι θα λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα αφού δίνεται η δυνατότητα άμεσης αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών από το 2011 και ταυτόχρονα οι υπηρεσίες θα μπορούν εκ των υστέρων να προβούν και στους απαραίτητους ελέγχους των συγκεκριμένων οφειλών.


   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ