Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 13-Μαρ-2020 22:43

  Επιτροπή Ανταγωνισμού: Τηλεργασία και αναπροσαρμογή των ωρών λειτουργίας για το κοινό

  Επιτροπή Ανταγωνισμού: Τηλεργασία και αναπροσαρμογή των ωρών λειτουργίας για το κοινό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Επιτροπή Ανταγωνισμού (ΕΑ) προσαρμόζει τη λειτουργία της με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων στον τομέα αυτό. 

  Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΑ ενημερώνει το κοινό ότι λόγω της ανάγκης περιορισμού της μετάδοσης του κορονοϊού COVID-19, με απόφασή της η οποία πρόκειται να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ, ορίζει ότι για την περίοδο από την Πέμπτη, 19/03/2020 έως και την  Πέμπτη, 30/04/2020, οι ώρες υποδοχής του κοινού στην Υπηρεσία θα είναι 10:00 με 14:00 κατά τις εργάσιμες ημέρες. Για την περίοδο αυτή και μέχρι την έκδοση νεότερης ανακοίνωσης, οι ενδιαφερόμενοι δύνανται και προς τούτο καλούνται να χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας protokolo@epant.gr για κατάθεση εγγράφων στην ΕΑ. 

  Η Ολομέλεια της ΕΑ θα διεξάγει τις προγραμματισμένες συνεδριάσεις και διασκέψεις μέσω πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης κατόπιν πιστοποίησης των χρηστών και, στις περιπτώσεις που αυτό δεν είναι εφικτό, θα εξετάζει κατά περίπτωση την αναγκαιότητα διεξαγωγής ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον της.

  Η ΕΑ θα συνεχίσει με αίσθημα ευθύνης να ασκεί τις ελεγκτικές αρμοδιότητές της, διενεργώντας μέτρα έρευνας, όπου και όταν αυτό παρίσταται αναγκαίο για τη διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος και του υγιούς ανταγωνισμού. 

  Δεδομένης της ανάγκης της συνέχισης της λειτουργίας της Υπηρεσίας για τη διασφάλιση των δημόσιων σκοπών που αυτή επιτελεί και υπηρετεί, η ΕΑ επιδοκιμάζει τη χρήση του συστήματος της εξ αποστάσεως εργασίας από τους υπαλλήλους της, ιδίως κατά την περίοδο που ισχύουν έκτακτα μέτρα και περιορισμοί ενόψει της εξάπλωσης του κορονοίού. H ΕΑ έχει ήδη, από την προηγούμενη εβδομάδα, θέσει σε εφαρμογή σύστημα εξ αποστάσεως εργασίας, το οποίο λειτουργεί αυτή τη στιγμή πιλοτικά και προγραμματίζεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία την επόμενη Πέμπτη 19/03/2020. Με τον τρόπο αυτό, διασφαλίζεται ότι η Υπηρεσία θα συνεχίσει να επιτελεί απρόσκοπτα το έργο της, ακόμα και σε περίπτωση που κριθεί αναγκαία η λειτουργία της ΕΑ μόνον με προσωπικό ασφαλείας. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ