Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 11-Μαρ-2020 20:38

  Συνεδρίαση της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας Αττικής

  Συνεδρίαση της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας Αττικής
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Η Περιφέρεια Αττικής είναι σε εγρήγορση. Με επιχειρησιακό σχέδιο ετοιμότητας και τον απαραίτητο συντονισμό με τη σωστή κατανομή δράσεων επιτυγχάνουμε την καλύτερη προστασία των πολιτών και των εργαζομένων μας", τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης κατά τη συνεδρίαση της διευρυμένης Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας.

  Η ομάδα –που συνεδρίασε υπό το συντονισμό του πρόεδρου της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Κρίσεων Π. Ευσταθίου και του περιφερειάρχη με τη συμμετοχή, αντιπεριφερειαρχών, στελεχών της Διοίκησης και των υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας– αποφάσισε την κατάρτιση Επιχειρησιακού Σχεδίου στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται σε εθνικό επίπεδο για την προστασία από τον κορονοϊό.

  Επιπλέον τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο ελαχιστοποιημένης λειτουργίας των υπηρεσιών, προκειμένου η Περιφέρεια να αντεπεξέλθει στην αντιμετώπιση της μείωσης του προσωπικού (π.χ. άδειες γονέων ανηλίκων).

  Ο περιφερειάρχης ζήτησε να γίνει ο απαραίτητος συντονισμός και να χαρτογραφηθεί, τόσο το ανθρώπινο δυναμικό της Περιφέρειας όσο και τα θέματα αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών κυρίως όσων δέχονται κοινό και διενεργούν ελέγχους.

  Επιπλέον δόθηκαν οδηγίες για την εξασφάλιση όλων των υλικών ατομικής προστασίας, στις υπηρεσίες και σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

  "Είμαστε σε επαγρύπνηση και παρακολουθούμε επισταμένα όλες τις εξελίξεις", δήλωσε ο κ. Πατούλης, προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια βρίσκεται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αποτελεσματική διαχείριση και αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει προκαλέσει η εμφάνιση του κορονοϊού στη χώρα μας, διότι το θέμα απαιτεί διαρκή επικοινωνία και εγρήγορση, ώστε να εξασφαλιστεί η ετοιμότητα πρόληψης".

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ