Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 06-Μαρ-2020 12:17

  Συνάντηση εργασίας των υπουργείων Τουρισμού και Προστασίας του Πολίτη

  Συνάντηση εργασίας των υπουργείων Τουρισμού και Προστασίας του Πολίτη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συνάντηση εργασίας με στόχο την καλύτερη προετοιμασία της χώρας, ενόψει της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στα υπουργεία Τουρισμού και Προστασίας του Πολίτη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Λούλης και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας.

  Σε συνέχεια των παραπάνω συναντήσεων, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, προγραμματίζεται νέα διευρυμένη διυπουργική συνάντηση με τη συμμετοχή των υπουργείων Εξωτερικών, Υποδομών, Εσωτερικών, Τουρισμού και Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ζητήματα που αφορούν στον τουρισμό. Στη σύσκεψη τέθηκαν τα ζητήματα, όπως η ενίσχυση του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας στις πύλες εισόδου (αεροδρόμια, λιμάνια) και στον διαβατηριακό έλεγχο, η εντατικοποίηση των ελέγχων για την εφαρμογή της τουριστικής νομοθεσίας για τις παράνομες ξεναγήσεις, το μεταφορικό έργο και τα παράνομα τουριστικά καταλύματα και η λήψη μέτρων για την οδική ασφάλεια στις τουριστικές περιοχές.

  Τέλος, ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας ανέδειξε το ζήτημα της στελέχωσης των αστυνομικών διευθύνσεων στα νησιά κατά την καλοκαιρινή περίοδο, ζητώντας να υπάρξει ενίσχυση με προσωπικό και ανάλογη ενίσχυση με περιπολικά και υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ