Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 29-Φεβ-2020 12:01

  Θερμομετρήθηκαν και επέστρεψαν στα σπίτια τους οι μαθητές του Κολλεγίου

  Θερμομετρήθηκαν και επέστρεψαν στα σπίτια τους οι μαθητές του Κολλεγίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 19:16

  Οι μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών, στο οποίο φοιτά η κόρη της 40χρονης ασθενούς με κοροναϊό στο "Αττικόν", επέστρεψαν χθες το βράδυ από την Αγγλία και ελέγχθηκαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο αεροδρόμιο.

  Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, αν και η ενημέρωση απο το υπουργείο Υγείας γίνεται με το σταγονόμετρο, έγινε γνωστό πως βρέθηκαν καλά στην υγεία τους και τους δόθηκαν οδηγίες παρακολούθησης/παραμονής κατ' οίκον, και περαιτέρω επικοινωνίας με ΕΟΔΥ για τυχόν ανάγκη εργαστηριακού ελέγχου.

  Κάποια παιδιά που παρουσίασαν πολύ ήπια συμπτωματολογία επικοινώνησαν σήμερα με τον ΕΟΔΥ και θα ελεγχθούν για προληπτικούς λόγους. 

  Επίσης, ανοίγουν εργαστήρια εξετάσεων αναγνώρισης του κοροναϊού σε Κρήτη και Πάτρα.

  Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν ήδη ληφθεί δείγματα από 153 άτομα που σχετίζονται με τα τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα, και είναι όλα αρνητικά.

  Συμβουλές προστασίας και πρόληψης από τον ΕΟΔΥ

  Υπενθυμίζεται πως ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) έχει δημοσιεύσει συμβουλές προστασίας και πρόληψης λόγω του κοροναϊού.

  Όπως σημειώνει: 

  Άτομα που ήρθαν σε επαφή με ύποπτο υπό διερεύνηση ή επιβεβαιωμένο κρούσμα λοίμωξης με το νέο κορωνοιό (πχ μέλη οικογένειας, φίλοι, συνάδελφοι, επαγγελματίες υγείας) παρακολουθούν την υγεία τους (θερμομέτρηση δύο φορές την ημέρα) από την ημέρα της τελευταίας επαφής με το κρούσμα και για 14 ημέρες. Σκόπιμο είναι η τακτική (καθημερινή) επικοινωνία με επαγγελματία υγείας για όλη τη διαρκεια της παρακολούθησης.

  Για όλο το διάστημα της παρακολούθησης (14 ημέρες) πρέπει να εφαρμόζονται τα παρακάτω:

  -Διαμονή σε καλά αεριζόμενο δωμάτιο που χρησιμοποιείται μόνο από το άτομο αυτό.

  -Περιορισμός όσων φροντίζουν το άτομο, ιδανικά ένα άτομο που δεν ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου (δηλαδή δεν είναι μεγάλης ηλικίας και δεν έχει χρόνιο νόσημα).

  -Δεν επιτρέπονται επισκέψεις.

  -Διαμονή των υπόλοιπων μελών της οικογένειας σε διαφορετικό δωμάτιο και εάν αυτό δεν είναι εφικτό, τήρηση απόστασης τουλάχιστο 2μ. από το άτομο.

  -Περιορισμός των μετακινήσεων του ατόμου στο σπίτι, όσο είναι δυνατό.

  -Καλός αερισμός των κοινόχρηστων χώρων.

  -Καλό πλύσιμο των χεριών πριν και μετά από κάθε επαφή με το άτομο ή το περιβάλλον του (δωμάτιο, αντικείμενα), πριν και μετά την προετοιμασία φαγητού, πριν το φαγητό και μετά τη χρήση της τουαλέτας (πλύσιμο με νερό και σαπούνι ή χρήση αλκοολούχου αντισηπτικού ανάλογα εάν τα χέρια είναι εμφανώς λερωμένα ή όχι).

  -Πάντα κάλυψη στόματος και της μύτης κατά τη διάρκεια βήχα ή φταρνίσματος.

  -Προσεκτική απόρριψη των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν για κάλυψη της μύτης και του στόματος, σχολαστικό πλύσιμο στην περίπτωση που αυτά δεν είναι μιας χρήσης.

  -Αποφυγή άμεσης επαφής με σωματικά υγρά, ιδιαίτερα σάλιο, πτύελα ή άλλες αναπνευστικές εκκρίσεις και κόπρανα με γυμνά χέρια και εφαρμογή γαντιών μιας χρήσης. Ακολουθεί υγιεινή των χεριών.

  -Αποφυγή επαφής με δυνητικά μολυσμένα αντικείμενα του ατόμου όπως πιάτα, ποτήρια, μαχαιροπήρουνα, πετσέτες, σεντόνια τα οποία μετά από σχολαστικό πλύσιμο επαναχρησιμοποιούνται.

  -Καθαρισμός και απολύμανση επιφανειών και αντικειμένων στο δωμάτιο του ατόμου καθημερινά με κοινό απορρυπαντικό ή σαπούνι, ξέπλυμα και στη συνέχεια απολύμανση με διάλυμα οικιακής χλωρίνης σε αναλογία 1:10

  -Καθαρισμός της τουαλέτας καθημερινά με τον ίδιο τρόπο.

  Στην περίπτωση που το άτομο εμφανίσει συμπτώματα αναπνευστικής λοίμωξης (π.χ. πυρετό, βήχα, πονόλαιμο, δυσκολία στην αναπνοή) καλεί άμεσα τον ιατρό του ή τον ΕΟΔΥ  (τηλ: 210 5212 054), για να λάβει οδηγίες.

  Κολλέγιο Αθηνών: Ξεκίνησαν οι απολυμάνσεις στα δύο campuses

  Με ανακοίνωση του το Κολλέγιο Αθηνών αναφέρει με τη σειρά του ότι οι μαθητές που επέστρεψαν από το Λονδίνο δεν παρουσίασαν πυρετό, ενώ παράλληλα γνωστοποίησε ότι σήμερα το πρωί ξεκίνησαν οι απολυμάνσεις στα δύο campuses (Ψυχικού και Κάντζας) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

  Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

  "Αγαπητοί γονείς / Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Χθες το βράδυ, στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", υποδεχθήκαμε μαζί με τους γονείς τους μαθητές, που επέστρεψαν από την εκπαιδευτική επίσκεψη στη Μεγάλη Βρετανία και συνοδεύονταν από εκπαιδευτικούς-συνοδούς του Σχολείου μας.

  Μαθητές και εκπαιδευτικοί, πριν παραλάβουν τις αποσκευές τους, υποβλήθηκαν στον προβλεπόμενο έλεγχο από συνεργείο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.). Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που είχαμε από τον Ε.Ο.Δ.Υ., όλοι (μαθητές και εκπαιδευτικοί) βρέθηκαν απύρετοι. Παρ’ όλα αυτά έλαβαν οδηγίες και συστάσεις για αυτο-περιορισμό τους εν αναμονή των αποτελεσμάτων του ελέγχου των μαθητών που παρέμειναν στο Λονδίνο.

  Σήμερα το πρωί ξεκίνησαν οι απολυμάνσεις στα δύο campuses (Ψυχικού και Κάντζας) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

  Βρισκόμαστε σε άμεση επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Παιδείας, Υπουργείο Υγείας, Ε.Ο.Δ.Υ.) για έγκυρη ενημέρωσή μας, την οποία σας κοινοποιούμε με τα emails και sms που σας αποστέλλουμε και με τα επίσημα μέσα επικοινωνίας του Σχολείου μας (Website, Facebook page).

  Οι οδηγίες αναπροσαρμόζονται καθημερινά από τον Ε.Ο.Δ.Υ. βάσει επιδημιολογικών δεδομένων. Εάν υπάρξει οποιαδήποτε ανακοίνωση από τους αρμόδιους φορείς που αφορά το Σχολείο μας, θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

  Εφόσον, λοιπόν, δεν υπάρξει άλλη ανακοίνωση, την Τρίτη, 3 Μαρτίου 2020 τα μαθήματα και όλες οι δραστηριότητες στα δύο campuses θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

  Σε κάθε περίπτωση ισχύουν οι συστάσεις που λάβατε από τον Ιατρό του Ε.Ε.Ι., κ. Αντώνη Μακρή, την Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020. Διευκρινίζουμε ότι οι όποιες οδηγίες για αυτό-περιορισμό αφορούν αποκλειστικά αυτούς που έχουν ταξιδέψει στις αναφερθείσες περιοχές και όχι στο περιβάλλον τους.

  Με εκτίμηση,

  Απόστολος Αθανασόπουλος

  Συνδιευθυντής Κολλεγίου Αθηνών

  Συντονιστής Σχολικών Μονάδων Ε.Ε.Ι.”

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ