Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 27-Φεβ-2020 09:27

  H Ελένη Τουλουπάκη (θα πάει) στην Προανακριτική, αλλά θα καταθέσει;

  H Ελένη Τουλουπάκη (θα πάει) στην Προανακριτική, αλλά θα καταθέσει;
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  του Παναγιώτη Στάθη

  Η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, είναι το πρόσωπο που θα βρεθεί σήμερα ενώπιον των μελών της Προανακριτικής Επιτροπής, σε μια χρονική συγκυρία που βοά ο τόπος από τις αποκαλύψεις για την υπόθεση Novartis, και κυρίως από όσα κατέθεσε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής.  

  Η κατάθεση του έχει το χαρακτηριστικό (ανεξάρτητα από το πώς θα αξιολογηθεί) πως τοποθετεί το Μέγαρο Μαξίμου στο μέσον διευθετήσεων δικαστικών αντιδικιών μεταξύ επιχειρηματιών και κυρίως κάνει ευθέως αναφορές σε "παραδικαστικό κύκλωμα", προεξάρχοντος του Δημ. Παπαγγελόπουλου, με τη "συμμετοχή" όπως λέει της Ε. Τουλουπάκη.

  Η αποστροφή είναι βαριά και σίγουρα προκαλεί πολωτικό κλίμα καθώς τα όσα αναφέρονται ως καταγγελίες, προκαλούν ίλιγγο στο μέσο πολίτη, για τα όσα (μπορεί να) συμβαίνουν κάτω από τη μύτη της Δικαιοσύνης.

  Τι θα πει

  Η Ε. Τουλουπάκη  θα κληθεί λοιπόν σήμερα να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων , που σχετίζονται με το αν η ίδια είναι φυσική αυτουργός σε έκνομες ενέργειες που είχαν ως ηθικό αυτουργό τον Δημ. Παπαγγελόπουλο. Η ίδια θεωρείται, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, πως θα πάει στην Προανακριτική, αλλά πιθανόν δεν θα απαντήσει σε ερωτήσεις, επικαλούμενη προφανώς το εισαγγελικό απόρρητο και θα αποχωρήσει.

  Η εισαγγελέας, που βρίσκεται σε διαρκή "αντιπαράθεση" με την πλειοψηφία της Προανακριτικής, είχε ζητήσει προθεσμία για να καταθέσει στα τέλη Ιανουαρίου επικαλούμενη φόρτο εργασίας. Το αίτημα διατύπωσε σε έγγραφό της η εισαγγελέας, η οποία φέρεται, βάσει και των έως τώρα καταθέσεων μαρτύρων, να είναι από τα πρόσωπα-κλειδιά στη διεξαγόμενη έρευνα της Βουλής. "Αιτούμαι όπως με καλέσετε μετά δεκαπενθημέρου λόγω βεβαρημένου φόρτου εργασίας", ανέφερε.

  Ύποπτη ή μάρτυρας

  Πάντως η ίδια είχε αντιδράσει με ένταση όταν το ΚΙΝΑΛ ζήτησε να εξεταστεί ως ύποπτη τέλεσης αδικήματος και όχι ως μάρτυρας. Τότε με επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής και τον Πρόεδρο της Προανακριτικής επιτροπής ανέφερε πως αν κληθεί όχι ως μάρτυρας αλλά ως "ύποπτη" αυτό θα συνιστά κατάφωρη παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας.

  Η  επιστολή της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς ανέφερε τα εξής:

  "Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Βουλής

  Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Προανακριτικής Επιτροπής

  Με έκπληξη πληροφορήθηκα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο ότι τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής υπέβαλαν αίτημα με το οποίο ζήτησαν να κληθώ ενώπιον της Επιτροπής με την ιδιότητα της υπόπτου και όχι της μάρτυρος, με την αιτιολογία ότι υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης αξιοποίνων πράξεων σε βάρος μου.

  Είναι φανερό ότι το ως άνω διατυπωθέν αίτημα καθώς και οι σχετικές διαρροές στον τύπο, την στιγμή που, όπως είναι γνωστό πανελληνίως, διενεργείται σε βάρος μου προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση Novartis από τους Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου κ.κ. Ζαχαρή και Σοφουλάκη, παραβιάζει κατάφωρα το τεκμήριο της αθωότητάς μου, καθόσον η ως άνω Προανακριτική Επιτροπή είναι αρμόδια κατά το νόμο να κρίνει μόνο για ενδείξεις τέλεσης αξιοποίνων πράξεων από πολιτικά πρόσωπα. Επισημαίνεται ότι ενέργειες όπως η προαναφερόμενη, συνιστούν ευθεία παρέμβαση από τα συγκεκριμένα μέλη της Επιτροπής που υπέβαλαν το ανωτέρω αίτημα στην δικαστική έρευνα που διενεργούν οι αρμόδιοι κ.κ. Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου.

  Παρακαλώ όπως για τις δικές σας κατά νόμο ενέργειες (κατ΄ άρθρο 2 σε συνδυασμό με το άρθρο 8 εδάφιο α΄ του Κανονισμού της Βουλής).

  Με τιμή Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς - ΕλένηΤουλουπάκη Αντεισαγγελέας Εφετών".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ