Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 24-Φεβ-2020 17:00

  Εξώδικο για το Ασφαλιστικό μετά την γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου

  Εξώδικο για το Ασφαλιστικό μετά την γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Να ανακαλέσει διατάξεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου ζητεί από τον Γιάννη Βρούτση, συνταξιούχος  πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού με αφορμή τη γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που διαπιστώνει αντισυνταγματικότητες στο νέο ασφαλιστικό.

  Με την εξώδικη διαμαρτυρία ο Παν. Σταμάτης αναφέρεται στο περιεχόμενο της γνωμοδότησης και υποστηρίζει ότι "η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικές τις μειώσεις που επήλθαν στις συντάξεις των αποστράτων  και  όρισε ότι αυτές θα πρέπει να επανέλθουν στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012" και συνεχίζει:

  "Ωστόσο με τις διατάξεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου καταργείται ουσιαστικά το άρθρο 34 παρ. 1 του Προεδρικού Διατάγματος 169/2007 (Κώδικας Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων) για τον προσδιορισμό του συντάξιμου μισθού των στρατιωτικών και εξαιρούνται οι συνταξιούχοι στρατιωτικοί από τα ειδικά μισθολόγια αφού αποσυνδέεται ο συντάξιμος μισθός τους από το μηνιαίο μισθό ενέργειας, όπως αυτός ισχύει κάθε φορά ανάλογα με το βαθμό συνταξιοδότησης".

  Με άλλα λόγια "καταστρατηγούνται όσα έκρινε η Ολομέλεια του ΣτΕ και κατά παράβαση αυτών επέρχονται νέες μειώσεις στις συντάξιμες αποδοχές μου, επισημαίνει στην συνέχει".

  Παράλληλα, επισημαίνει ότι με τη κατάθεση του νομοσχεδίου έγινε "αυθαίρετη καταστρατήγηση και παράβαση  των αποφάσεων της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας εξομοιώνοντας τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων με αυτές των υπαλλήλων του υπόλοιπο δημοσίου τομέα,  και συνεπώς οδηγείται σε ευθεία παράβαση των άρθρων 20 παρ. 1 και 26 του Συντάγματος, με τα οποία καθιερώνονται, αντιστοίχως, το δικαίωμα παροχής έννομης προστασίας από τα δικαστήρια και η αρχή της διάκρισης των εξουσιών".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ