Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 21-Φεβ-2020 18:03

  Β. Κικίλιας: Πολιτική μας βούληση τα δύσκολα περιστατικά να υπηρετηθούν μέσα από τις γονιδιακές θεραπείες στην Ελλάδα

  Β. Κικίλιας: Πολιτική μας βούληση τα δύσκολα περιστατικά να υπηρετηθούν μέσα από τις γονιδιακές θεραπείες στην Ελλάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ''Για την κυβέρνησή του Κυριάκου Μητσοτάκη το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει χτιστεί πρωτίστως για να υπηρετεί αυτούς οι οποίοι δεν έχουν, αυτούς οι οποίοι δεν μπορούν, αυτούς οι οποίοι χτυπήθηκαν από την κρίση. Για όλον αυτό τον κόσμο, είμαστε υποχρεωμένοι να βρίσκουμε λύσεις'', δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στην τελετή εγκαινίων του Κέντρου Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας στη μονάδα μεταμόσχευσης μυελού των οστών της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ".

  ''Πιο πάνω από όλους, είναι αυτοί οι μικροί ήρωες. Αυτά τα πολύ γλυκά παιδιά και οι οικογένειές τους, που ξαφνικά βρίσκονται σε ένα σταυροδρόμι δυστυχίας και αγωνίας, και που με αυταπάρνηση οι γιατροί μας, το νοσηλευτικό προσωπικό, παραϊατρικό προσωπικό, διοικητικοί υπάλληλοι στα νοσοκομεία Παίδων, κάνουν για αυτούς το καλύτερο δυνατό. Αυτό το κομμάτι του νοσοκομείου και αυτή η μονάδα με την αγάπη και την επιμέλεια της ΕΛΠΙΔΑΣ, έχει προφανώς μια άλλου είδους παρέμβαση. Έχει χρώματα που τα αγαπάνε τα παιδιά, έχει χαμογελαστούς ανθρώπους που κρύβουν τη στεναχώρια τους, έχει εξαιρετικού επιπέδου επιστημονικό προσωπικό και τέμνεται πλέον με ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στην τεχνολογία και στην επιστήμη, τις γονιδιακές θεραπείες. Όταν τρέχει η τεχνολογία της υγείας μπροστά, ακολουθούν όλες οι εξελίξεις. Τα ποσοστά τα οποία έχετε επιτύχει στο νοσοκομείο με την αρωγή της ΕΛΠΙΔΑΣ είναι εξαιρετικά'', ανέφερε ο Κικίλιας.

  Ο υπουργός τόνισε πως η βούληση της κυβέρνησης είναι τα πολύ δύσκολα περιστατικά να μπορέσουν να υπηρετηθούν μέσα από τις γονιδιακές θεραπείες, εδώ στην Ελλάδα. Να υπάρχει τεχνογνωσία, στήριξη, πιστοποίηση, σωστή μέθοδος και πόροι, έτσι ώστε σύντομα η Ελλάδα να καλύπτει το σύνολο των αναγκών της, ακόμα και σε νόσους οι οποίες δεν έχουν μεγάλο επιπολασμό. '' Δεν είναι εφικτό πάντα. Ειδικά βγαίνοντας από 10 χρόνια περιοριστικών δημοσιονομικών πολιτικών, μας δίνετε αυτήν την ευκαιρία κυρία Βαρδινογιάννη και σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για αυτό'', δήλωσε ο Κικίλιας.

  Σε ό,τι αναλογεί στο Υπουργείο Υγείας, ο Κικίλιας ανέφερε πως γίνεται ό,τι είναι δυνατόν για να στηριχθεί αυτή η προσπάθεια. ''Αυτούς τους ανθρώπους είμαστε ταγμένοι να τους υπηρετούμε, να τους στηρίζουμε και κλείνοντας, για μία ακόμη φορά, να πω ένα μεγάλο μπράβο και συγχαρητήρια για αυτές τις πρωτοβουλίες σας. Ό,τι μπορούμε να κάνουμε, θα το κάνουμε με όλη μας την καρδιά''. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ