Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 21-Φεβ-2020 14:36

  Υπόθεση Novartis: Μπορώ να καταθέσω αλλά μετά τις 4 το απόγευμα, λέει ο "Σαράφης"

  Υπόθεση Novartis: Μπορώ να καταθέσω αλλά μετά τις 4 το απόγευμα, λέει ο "Σαράφης"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μέχρι και την ώρα που τον εξυπηρετεί για να καταθέσει ενώπιον της επιτροπής θέτει μεταξύ των άλλων όρων ο κατά τα λοιπά εξαφανισμένος εδώ και τρία 24ωρα "Μάξιμος Σαράφης". 

  Ο ίδιος  στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με το τμήμα προστασίας μαρτύρων της ΕΛΑΣ δηλώνει πρόθυμος να συνεργαστεί με την προανακριτική επιτροπή, πλην όμως ζητεί να εξεταστεί με "ηχητικά μέσα μετάδοσης της κατάθεσης του".

  Σύμφωνα με το χθεσινό ρεπορτάζ του "THETOC" μέλη της προανακριτικής επιτροπής που είχαν λάβει γνώση της σχετικής επιστολής που απέστειλε η ΕΛΑΣ με τα αιτήματα του προστατευόμενου μάρτυρα επέμειναν στην αρχική τους πρόταση να καταθέσει δια ζώσης κατά τον ίδιο τρόπο με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Και αυτό διότι όπως εξηγούσαν μόνο τότε θα είναι βέβαιοι ότι οι απαντήσεις του μάρτυρα θα είναι αυθεντικές. Επίσης εκτιμούσαν ότι η παρουσία του σχετίζεται με την απειλή της αποκάλυψης της ταυτότητας του λόγω του ενδεχόμενου να άρει ο Άρειος Πάγος το καθεστώς προστασίας στο οποίο έχει ενταχθεί από την εισαγγελία Διαφθοράς. 

  Το τμήμα προστασίας των μαρτύρων απέστειλε δύο έγγραφα προς την προανακριτική. Το πρώτο που κοινοποιείται και στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη αναφέρει:

  Στις "20/20/2020 στις 12:12 με κάλεσε στο προσωπικό μου τηλέφωνο ο προστατευόμενος μάρτυρας "Μ. Σαράφης” και με ενημέρωσε ότι ο λόγος μη προσέλευσής του στην επιτροπή για εξέταση δεν είναι από απείθεια αλλά γιατί δεν τηρήθηκαν οι εγγυήσεις του νόμου σχετικά με την διαφύλαξη της μυστικότητας καθώς η επιτροπή απέρριψε το αίτημά του να εξεταστεί με τεχνικά μέσα ηχητικής μετάδοσης και αλλοίωσης φωνής. Επιπρόσθετα μου γνώρισε ότι επιθυμεί να συνεργαστεί με την επιτροπή και να συμβάλλει στον σκοπό της με την εξέτασή του εφόσον τηρηθούν οι ανωτέρω εγγυήσεις. Ακόμα μου ανέφερε ότι επιθυμεί να συνεχίσει την συνεργασία του με την υπηρεσία μας για την υλοποίηση του προγράμματος προστασίας που έχει ενταχθεί όπως έπραττε και πριν την ανωτέρω εξέταση. Ακολούθως τον διαβεβαίωσα ότι η υπηρεσία μας ως αρμόδια για την εφαρμογή μέτρων προστασίας που έχουν διαταχθεί για τον ίδιο όπως αυτά προσδιορίστηκαν από την αρμόδια εισαγγελέα Διαφθοράς θα ενεργήσει σύμφωνα με τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις σε κάθε στάδιο διεργασίας. Κατόπιν αυτών μου δήλωσε ότι βρίσκεται στην διάθεση της επιτροπής και θα μεταβεί στον τόπο που θα του υποδειχθεί από την υπηρεσία μας προκειμένου να μεταφερθεί στον ειδικό τόπο κατάθεσης εφόσον του γνωστοποιηθεί εγκαίρως”

  Το δεύτερο έγγραφο  αναφέρει:

  "Σας ενημερώνω ότι σε νεότερη επικοινωνία που είχα στις 18:53 20/20/2020 με τον προστατευόμενο μάρτυρα "Μ. Σαράφη” μου επανέλαβε ότι εφόσον η επιτροπή αποδεχθεί το αίτημά του για εξέταση με ηλεκτρονικά μέσα αλλοίωσης βρίσκεται στην διάθεση της οποιαδήποτε στιγμή σε τόπο που θα υποδειχθεί από την υπηρεσία μας προκειμένου να μεταφερθεί στον ειδικό χώρο κατάθεσης αιτούμενος η εξέταση να γίνει μετά τις 16:00”​

  ΠΗΓΗ: TheToc.gr

  Διαβάστε ακόμη

  * Προκαταρκτική επιτροπή: Τα τηλεφωνήματα του "Μάξιμου Σαράφη" στη ΓΑΔΑ

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ