Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 19-Φεβ-2020 15:48

  Εισαγγελικές πηγές: Μόνος αρμόδιος να βγάλει τις ''κουκούλες'' ο εποπτεύων την εισαγγελία διαφθοράς

  Εισαγγελικές πηγές: Μόνος αρμόδιος να βγάλει τις ''κουκούλες'' ο εποπτεύων την εισαγγελία διαφθοράς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για να αρθεί η προστασία των προστατευομένων μαρτύρων στην υπόθεση της Novartis, πρέπει να υποβληθεί αίτημα από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής προς τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, σύμφωνα με εισαγγελικούς κύκλους του Αρείου Πάγου.

  Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι μάρτυρες, "Μάξιμος Σαράφης" και "Αικατερίνη Κελέση", έχουν διπλή ιδιότητα. Την ιδιότητα του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος και την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα. Οι ιδιότητες αυτές δόθηκαν από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές. Κατά συνέπεια, η προανακριτική επιτροπή πρέπει να απευθύνει αίτημα στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για άρση των δύο ιδιοτήτων και αυτές θα αποφανθούν.

  Νωρίτερα, εισαγγελικές πηγές του Αρείου Πάγου χαρακτήρισαν νόμιμη ενέργεια την έκδοση εντάλματος βίαιης προσαγωγής για τον προστατευόμενο μάρτυρα "Μάξιμο Σαράφη", καθώς προβλέπεται από τη νομοθεσία μας. Ίδιες πηγές πάντως τόνιζαν ότι οι μάρτυρες που δεν προσέρχονται στο στάδιο προκαταρκτικής εξέτασης δεν έχουν ποινικές ευθύνες και δεν συνιστά λόγο για την άρση του καθεστώτος προστασίας τους.

  Διαβάστε ακόμη: 

  * Πηγές Αρείου Πάγου: Νόμιμη η βίαιη προσαγωγή του προστατευόμενου μάρτυρα

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ