Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 18-Φεβ-2020 17:26

  Οι Τούρκοι παρενόχλησαν σκάφος του ΛΣ στη Στρογγύλη

  Οι Τούρκοι παρενόχλησαν σκάφος του ΛΣ στη Στρογγύλη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων ή ακόμη και τετελεσμένων στη νησίδα Στρογγύλη του συμπλέγματος του Καστελόριζου επιχείρησαν να προβούν πριν λίγες ώρες οι Τούρκοι, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη για δεύτερη ημέρα οι συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στην Αθήνα.

  Το πρωί, με τη συνοδεία σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής, 20 άτομα αποβιβάστηκαν στη Στρογγύλη, μεταξύ των οποίων και 3 παιδιά. Αμέσως μετά τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής απομακρύνθηκαν.

  Η ελληνική πλευρά ήταν προετοιμασμένη και άμεσα ενεργοποιήθηκε αποστολή Έρευνας και Διάσωσης, με πλωτό του λιμενικού και σκάφη του Ελληνικού Στρατού να κατευθύνονται στη Στρογγύλη.

  Το σκάφος του Λιμενικού Σώματος δεν ήταν μόνο του, όπως αναφέρει το Militaire. Στη Στρογγύλη εμφανίστηκαν αμέσως ταχύπλοα σκάφη του Στρατού τα οποία με τον τρόπο τους έδωσαν στα τουρκικά πληρώματα να καταλάβουν ότι δεν έχουν καμία δουλειά στη περιοχή.

  Ωστόσο οι Τούρκοι προσπάθησαν να παρενοχλήσουν τις ελληνικές δυνάμεις, χωρίς να τολμήσουν να κάνουν ακρότητες κι αυτό οφείλεται στην αποφασιστική στάση των στρατιωτικών δυνάμεων που έσπευσαν στη Στρογγύλη.

  Η επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης ολοκληρώθηκε δίχως περαιτέρω προβλήματα ενώ οι πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν από τις Ελληνικές αρχές στο Καστελόριζο. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ