Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 18-Φεβ-2020 16:45

  Ρεκόρ: 120 έξυπνες μαθητικές "επιχειρήσεις"  στις Εμπορικές Εκθέσεις 2020 του JA Greece

  Ρεκόρ: 120 έξυπνες μαθητικές "επιχειρήσεις"  στις Εμπορικές Εκθέσεις 2020 του JA Greece
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ρεκόρ συμμετοχής σημειώνεται φέτος στις δύο μεγάλες Μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις 2020 του Junior Achievement Greece που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 στο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη και την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020 στο Τhe Mall Athens στο Μαρούσι. Για πρώτη φορά θα δώσουν το παρόν 120 μαθητικές "επιχειρήσεις", με καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που αναμένεται να εντυπωσιάσουν περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά. Τρείς χιλιάδες (3.000) παιδιά, από 15 έως και 18 ετών, που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μαθητική "Εικονική Επιχείρηση 2020" κατάφεραν, μέσα σε λίγους μήνες, κάνουν την ιδέα τους "επιχείρηση" και είναι ενθουσιασμένα που στις Εμπορικές Εκθέσεις θα αποκτήσουν το δικό τους "κατάστημα" για μια ημέρα, θα πουλήσουν τα προϊόντα τους και θα διαγωνισθούν.

  Το Junior Achievement Greece ευχαριστεί θερμά το Mediterranean Cosmos και το The Mall Athens που φιλοξενούν για 7η συνεχόμενη χρονιά τις ξεχωριστές αυτές εκδηλώσεις μαθητικής επιχειρηματικότητας και προσκαλεί το αγοραστικό κοινό να επισκεφθεί και να στηρίξει τις καινοτόμες μαθητικές "επιχειρήσεις". Τα μαθητικά "καταστήματα" (περίπτερα) στήνονται στους διαδρόμους -ανάμεσα στα αληθινά καταστήματα- και οι μικροί "επιχειρηματίες" νιώθουν εκείνη την ημέρα "καταστηματάρχες". Αυτό το βίωμα ενθουσιάζει τα παιδιά και τους μένει αξέχαστο σε όλη τους τη ζωή. 

  Οι δύο εκδηλώσεις είναι: 

  15η Μαθητική Εμπορική Έκθεση Θεσσαλονίκης 
  Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 
  Mediterranean Cosmos (09:00-15:00) 
  Συμμετέχουν 45 Δημόσια και Ιδιωτικά Γυμνάσια και Λύκεια της Βόρειας Ελλάδας και της Κρήτης. Θα γίνει αξιολόγηση των 45 Μαθητικών "Εικονικών Επιχειρήσεων" από κριτική επιτροπή του JA Greece και στις 15:00 θα πραγματοποιηθεί τελετή απονομής βραβείων.    
  15η  Μαθητική Εμπορική Έκθεση Αθήνας 
  Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020   
  Τhe Mall Athens (09:00-15:00) 

  Συμμετέχουν 75 Δημόσια και Ιδιωτικά Γυμνάσια και Λύκεια της Κεντρικής, Νότιας Ελλάδας, Κυκλάδων και Νότιου και Βορειοανατολικού Αιγαίου. Στην Αθήνα θα κορυφωθεί και θα ολοκληρωθεί η παρουσίαση των συμμετοχών στη Μαθητική "Εικονική Επιχείρηση 2020" του JA Greece.  Η κριτική επιτροπή θα αξιολογήσει τις 75 μαθητικές "επιχειρήσεις" και τα βραβεία θα απονεμηθούν στις 15:00.    

  Ο ενθουσιασμός των μικρών "επιχειρηματιών" είναι ιδιαίτερα μεγάλος φέτος με συμμετοχές σχολείων από πολλές ακριτικές περιοχές και νησιά, όπως τη Νάξο, τη Μύκονο, τη Λήμνο και τους Φούρνους Ικαρίας. Τα παιδιά με τις "επιχειρήσεις" τους δίνουν λύσεις σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα, αναδεικνύουν τον τόπο τους με τον καλύτερο τρόπο και εργάζονται σκληρά με θετική ενέργεια και όραμα. Έχουν δημιουργήσει εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, πρωτότυπα προϊόντα τεχνολογίας, έξυπνα χρηστικά αντικείμενα, προϊόντα υγιεινής διατροφής, αλλά και κοινωνικές, περιβαλλοντικές, τουριστικές και πολιτιστικές υπηρεσίες. Τα κέρδη από τις πωλήσεις των προϊόντων και των υπηρεσιών που θα συγκεντρωθούν, διατίθενται από τα παιδιά σε φιλανθρωπικούς και κοινωφελείς σκοπούς.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ