Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 17-Φεβ-2020 12:17

  Παπαγγελόπουλος: "Ελληνας πολιτικός είχε δωροδοκηθεί από τη Novartis"

  Παπαγγελόπουλος: "Ελληνας πολιτικός είχε δωροδοκηθεί από τη Novartis"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη 

  Για έγγραφο που "καταχωνιάστηκε" από την Ελένη Ράικου και αποκαλύπτει πως "Έλληνας πολιτικός είχε δωροδοκηθεί από τη Novartis" κάνει λόγο ο Δημ. Παπαγγελόπουλος με αφορμή την αποστολή του σχετικού κειμένου στη Βουλή από την σημερινή επικεφαλής κατά της Διαφθοράς, εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη. 

  Όπως αναφέρει ο κ. Παπαγγελόπουλος "από δημοσιεύματα του τύπου αποκαλύφθηκε ότι η κα Ράϊκου είχε καταχωνιάσει έγγραφο του FBI, το οποίο ευτυχώς δεν 'καταστράφηκε' από πλημμύρες ή άλλες φυσικές καταστροφές.

  Από το έγγραφο αυτό προκύπτει ότι Έλληνας πολιτικός είχε δωροδοκηθεί από τη Novartis.

  Διεφθαρμένοι, διαπλεκόμενοι, επίορκοι και τα λίγα γιουσουφάκια τους στον τύπο έχουν στρατευθεί στο βρώμικο πόλεμο της πολιτικής μου δίωξης".

  Το έγγραφο

  Το συγκεκριμένο έγγραφο του FBI(;) μιλάει για μίζες σε πολιτικό πρόσωπο από το 2017, όπως αποκάλυψε με επιστολή της προς τη Βουλή η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Η επιστολή εστάλη την περασμένη Τρίτη στον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής, Γιάννη Μπούγα.  Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην επιστολή της η κυρία Τουλουπάκη, στα γραφεία της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς υπάρχει "απόρρητο έγγραφο αλλοδαπών Αρχών" (σ.σ.: προφανώς από το FBI), στο οποίο παρατίθεται η πληροφορία ότι από στέλεχος της εταιρίας Novartis Hellas κατέληξαν χρήματα σε πολιτικό πρόσωπο, του οποίου η ιδιότητα "και μόνο προσδιορίζεται στο έγγραφο αυτό". Τα χρήματα δε αυτά προήλθαν, όπως αναφέρουν οι Αρχές της τρίτης χώρας, από το "μαύρο ταμείο" της Novartis.

  Το 2017

  Το έγγραφο φέρεται να διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς τον Ιανουάριο του 2017, όταν ακόμα επικεφαλής της Εισαγγελίας ήταν η Ελένη Ράικου και σύμφωνα με νομικές πηγές προσθέτει μια πληροφορία μάλλον άγνωστη, μέχρι σήμερα στο ευρύ κοινό. Κι αυτό γιατί όλες οι πλευρές διατείνονταν πως την εποχή εκείνη δεν υπήρχε καμία ένδειξη εμπλοκής πολιτικού προσώπου. Το απόρρητο αυτό έγγραφο όμως έρχεται να ανατρέψει αυτή την εκδοχή αφού κάνει λόγο για μίζα σε "μη κατονομαζόμενο πολιτικό πρόσωπο".  Το έγγραφο δεν υπάρχει στη δικογραφία γιατί όπως αναφέρεται υπάρχει ρητή απαγόρευση χρήσης του.

  Γιατί εστάλη

  Η κα Τουλουπάκη, όπως αναφέρει έστειλε το συγκεκριμένο έγγραφο με αφορμή δημοσιεύματα περί μη ύπαρξης ενδείξεων για εμπλοκή πολιτικού προσώπου  εκείνη την περίοδο. Μπορεί λοιπόν να μην το αναφέρει αλλά προφανώς η κα Τουλουπάκη αναφέρεται εμμέσως στην κατάθεση της κας Ράικου στην Επιτροπή όπου υποστήριξε πως τον Φεβρουάριο του 2017 η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου την επισκέφθηκε στο γραφείο της και της ανέφερε πρώτη φορά την εκδοχή να εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση. Επίσης πως ο πρώην υπουργός Δημ. Παπαγγελόπουλος της τηλεφώνησε έναν μήνα μετά κι επέμενε να στείλει τη δικογραφία στη Βουλή, ενώ εκείνη ισχυριζόταν ότι δεν είχε καμία πληροφορία για πολιτικά πρόσωπα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ