Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 17-Φεβ-2020 08:38

  Novartis: Με κουκούλες και δια ζώσης η εξέταση των προστατευομένων μαρτύρων

  Novartis: Με κουκούλες και δια ζώσης η εξέταση των προστατευομένων μαρτύρων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Δια  ζώσης, δηλαδή με φυσική παρουσία, αλλά με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, δηλαδή με τις κουκούλες τους, αναμένεται να εξεταστούν αύριο στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) οι δυο εναπομείναντες προστατευόμενοι μάρτυρες από τα επιλεγμένα μέλη της Προανακριτικής για την Novartis. 

  Με το ίδιο καθεστώς εξετάστηκαν ως μάρτυρες από τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, τον περασμένο Δεκέμβριο. Δηλαδή η κατάθεσή τους έγινε δια φυσικής παρουσίας, γεγονός που απαντά και στα ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο θα εξεταστούν από τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη.

  Δηλαδή εφόσον πλέον είναι σαφές πως οι δυο μάρτυρες εξετάστηκαν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και με τις κωδικές ονομασίες "Μάξιμος Σαράφης" και "Αικατερίνη Κελέση", τότε κατά πάσα πιθανότητα με το ίδιο καθεστώς θα εξεταστούν και από την Προανακριτική.    

  Ρόλο εισαγγελέα

  H προανακριτική Επιτροπή η οποία έχει ρόλο και αρμοδιότητα εισαγγελέα, έχει ήδη ζητήσει να εξεταστούν οι δυο μάρτυρες, όπως ακριβώς εξετάστηκαν και από τους εισαγγελείς Ζαχαρή και Σοφουλάκη στον Άρειο Πάγο. Συνεπώς είναι προφανές ότι οι μάρτυρες με την κωδική ονομασία "Μάξιμος Σαράφης" και "Αικατερίνη Κελέση" εφόσον ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία, θα βρεθούν τετ α τετ με τους εκπροσώπους της προανακριτικής, στον ίδιο χώρο δηλαδή. Όμως προφανώς θα επιλεγεί να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους.

  Κατ’ αντιπαράσταση

  Αυτό όμως ανοίγει το δρόμο για (όπως ακούγεται) να ζητηθεί από την επιτροπή κατ´ αντιπαράσταση εξέταση των προστατευόμενων με την Μαρία Μαραγγέλη και τον Φιλίστωρα Δεσταμπασίδη. Τα δυο αυτά πρόσωπα (η πρώην γραμματέας του Κων/νου Φρουζή και το πρώην στέλεχος της Novartis) σύμφωνα με τον Νίκο Μανιαδάκη, πρώην προστατευόμενο μάρτυρα και νυν κατηγορούμενο στην υπόθεση, είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση. Αν ο Μανιαδάκης, που λέει πως τους έχει συναντήσει στις επαφές της εισαγγελίας με τους προστατευόμενους,  έχει δίκιο, τότε... οι προστατευόμενοι μάρτυρες να πρέπει να αντιπαρατεθούν με τον εαυτό τους.

  Γιατί (αν πράγματι) πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα, τότε έχουν καταθέσει άλλα ως προστατευόμενοι μάρτυρες και άλλα ως φυσικά πρόσωπα στην προανακριτική της Βουλής.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ