Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 14-Φεβ-2020 14:24

  Συνάντηση Σταϊκούρα - Ζαββού με τον πρόεδρο της EIOPA

  Συνάντηση Σταϊκούρα - Ζαββού με τον πρόεδρο της EIOPA
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με τον Πρόεδρο της EIOPA (European Insurance and Occupational Pensions Authority) κύριο Bernardino, ο οποίος ήρθε σε  επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα συναντήθηκε χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας και ο υφυπουργός αρμόδιος για την Ιδιωτική Ασφάλιση κ. Ζαββός. 

  Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών κύριο θέμα της συζήτησης ήταν οι ευρωπαϊκές εξελίξεις και πώς επηρεάζουν τον τομέα της ιδιωτικής ασφάλισης.

  Επίσης, η συζήτηση περιέλαβε το θέμα της επιτυχούς εφαρμογής και στη χώρα μας των Πανευρωπαϊκών ατομικών Συνταξιοδοτικών Προϊόντων (PEPP), την εποπτεία των εμπλεκομένων φορέων, αλλά και την δυνατότητα παροχής κινήτρων ώστε να υπάρξει μια υγιής ανάπτυξη του νεόδμητου θεσμού ο οποίος θα μπορούσε να αποβεί ευεργετικός για τους συνταξιοδοτούμενους– οι οποίοι μπορεί να είναι και Έλληνες της διασποράς και οι οποίοι αποσκοπούν σε κάποια περίοδο της ζωής της να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

  Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ τόνισε το ενεργό ενδιαφέρον της κυβέρνησης να δοθεί νέα ώθηση στον τομέα της ιδιωτικής ασφάλισης, ο οποίος εντάσσεται στην στρατηγική της κυβέρνησης για ένα σύστημα τριών πυλώνων. Η στρατηγική αυτή θα υλοποιηθεί με μια σειρά μέτρων που θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω.

  Ο κ. Bernardino τόνισε την σημασία και την συμβολή που μπορούν να έχουν τα Πανευρωπαϊκά ατομικά Συνταξιοδοτικά προϊόντα, καθώς οι σωρευμένες αποταμιεύσεις μπορούν να επενδυθούν ακόμα και σε έργα υποδομών τα οποία αποφέρουν όφελος στην εθνική οικονομία και ενισχύουν την ανάπτυξη.

  Συναντήσεις Ζαββού με εταιρείες διαχείρισης 

  Τις τελευταίες ημέρες ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Ζαββός είχε συναντήσεις με τις εταιρείες διαχείρισης ενόψει της λειτουργίας του "Ηρακλή". Στις συναντήσεις αυτές το θέμα ήταν η διευθέτηση των κόκκινων δανείων με στόχο τον διαχωρισμό των συστημικών κακοπληρωτών από τους ευσυνείδητους δανειολήπτες. Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί το υπουργείο Οικονομικών δημιουργώντας σχετικό πλαίσιο. Όπως έχει γράψει το Capital.gr το υπουργείο Οικονομικών έχει πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με τις εταιρείες διαχείρισης με στόχο να γίνει ο διαχωρισμός των στρατηγικών κακοπληρωτών και να δοθεί κάθε δυνατότητα στους βιώσιμους δανειολήπτες, με "κούρεμα" σε δάνεια επιχειρήσεων και νοικοκυριών και με τελικό στόχο τη συμβολή στην ανάπτυξη της οικονομίας.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων