Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 12-Φεβ-2020 10:18

  Ποιος θα αντικαταστήσει την νέα πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Προεδρία του ΣτΕ

  Ποιος θα αντικαταστήσει την νέα πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Προεδρία του ΣτΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  του Παναγιώτη Στάθη

  Σήμερα αναμένεται να αποφασίσει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ποιους δικαστικούς λειτουργούς θα προτείνει στον υπουργό Δικαιοσύνης, για την κάλυψη των θέσεων του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η διαδικασία είναι εξαιρετικά σημαντική διότι από αυτή θα προκύψουν οι τρεις επικρατέστεροι, που θα προταθούν από τον Υπουργό Δικαιοσύνης στο Υπουργικό Συμβούλιο ώστε να επιλεγεί αφενός ο νέος πρόεδρος και αφετέρου ο νέος αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

  Πρόεδρος

  Στη διάσκεψη των προέδρων θα παρουσιαστούν οι υποψήφιοι που πρότεινε στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας εκ των οποίων θα επιλεγούν τρεις.

  Υπενθυμίζεται ότι για τη θέση του προέδρου του ΣτΕ, μετά την αναμενόμενη παραίτηση της Αικ. Σακελλαροπούλου η οποία τον άλλο μήνα αναλαμβάνει το ύπατο αξίωμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, υποψήφιοι είναι οι αντιπρόεδροι Αθανάσιος Ράντος, Μαίρη Σαρπ, Μαρία Καραμανώφ, Ιωάννης Γράβαρης, Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου και Δημήτρης Σκαλτσούνης.

  Οι εκτιμήσεις εμφανίζουν τον αρχαιότερο αντιπρόεδρο του ΣτΕ Αθ. Ράντο ως φαβορί.

  Αντιπρόεδρος

  Για τη θέση του αντιπροέδρου υποψήφιοι είναι οι σύμβουλοι Επικρατείας: Μαρίνα-Ελένη Κωνσταντινίδου, Μαργαρίτα Γκορτζολίδου, Ευθύμιος Αντωνόπουλος, Γεώργιος Τσιμέκας, Σπυρίδων-Κωνσταντίνος Μαρκάτης και Παναγιώτα Καρλή.

  Τον τελευταίο λόγο για την πλήρωση των θέσεων θα έχει το Υπουργικό Συμβούλιο που θα αποφασίσει μετά από σχετική εισήγηση του Υπουργού Δικαιοσύνης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων