Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 11-Φεβ-2020 15:28

  Καρδίτσα: Στις 24/2 ημερίδα για το Δίκαιο της ΕΕ και τη διασυνοριακή δικαστική συνεργασία

  Καρδίτσα: Στις 24/2 ημερίδα για το Δίκαιο της ΕΕ και τη διασυνοριακή δικαστική συνεργασία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Υπό την αιγίδα του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου, στον Δικηγορικό Σύλλογο Καρδίτσας ημερίδα με θέμα τις πρόσφατες εξελίξεις στο Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη διασυνοριακή δικαστική συνεργασία σε ποινικές και αστικές υποθέσεις.

  Οι αντιπρόσωποι της χώρας μας στην Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες, Ηλίας Κωνσταντακόπουλος, εισαγγελέας Πρωτοδικών, και Δημήτρης Τίτσιας, πρόεδρος Πρωτοδικών, θα αναπτύξουν τις νομοθετικές πρωτοβουλίες σχετικά με τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για την προστασία των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ, και την Ηλεκτρονική Δικαιοσύνη και την ψηφιοποίηση της δικαστικής συνεργασίας, αντίστοιχα.

  Σημαντική αναμένεται να είναι, επίσης, η τοποθέτηση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Λαμίας, Σταμάτη Δασκαλόπουλου, σχετικά με την εκτέλεση αλλοδαπών ποινικών αποφάσεων των κρατών-μελών της ΕΕ.

  Την έναρξη των εργασιών της ημερίδας θα κηρύξει, αλλά και θα χαιρετίσει ο υπουργός Δικαιοσύνης.

  Σε κάθε περίπτωση, οι διοργανωτές επισημαίνουν τη σημασία της ημερίδας, καθώς είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται μια τόσο υψηλού επιπέδου επιστημονική εκδήλωση από Δικηγορικό Σύλλογο της ελληνικής περιφέρειας.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ