Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 10-Φεβ-2020 18:32

  Συλλυπητήρια Α. Ξανθού για τον θάνατο του Μιχάλη Βλασταράκου

  Συλλυπητήρια Α. Ξανθού για τον θάνατο του Μιχάλη Βλασταράκου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Μιχάλη Βλασταράκου, εκφράζει ο Ανδρέας Ξανθός, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Υγείας. "Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ένας "ευπατρίδης" του ιατρικού συνδικαλισμού, ο πρώην πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), ο εκλεκτός και αγαπητός συνάδελφος Μιχάλης Βλασταράκος. Ο Μιχάλης Βλασταράκος τίμησε με την επιστημονική του κατάρτιση, την ευπρέπεια, το ήθος, τη συγκρότηση και τη συναδελφικότητα του, τόσο το ιατρικό λειτούργημα, όσο και το ρόλο του στο ανώτερο συνδικαλιστικό και επιστημονικό όργανο των γιατρών της χώρας.

  Αξιοποίησε μάλιστα αυτό το ρόλο με απόλυτη προσήλωση στη θεσμική λειτουργία του ΠΙΣ ως συμβούλου της Πολιτείας, πάντα μαχητικός, τεκμηριωμένος, ευγενής και, κυρίως, εστιασμένος στη διεκδίκηση, χωρίς κομματικές "παρωπίδες", των καλώς νοουμένων συμφερόντων όλων των γιατρών (γιατρών ΕΣΥ, συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ και ελευθεροεπαγγελματιών), αναφέρει ο κ. Ξανθός.

  " Αισθάνομαι" προσθέτει "την υποχρέωση να τονίσω το εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας με το υπουργείο Υγείας στην διάρκεια της προηγούμενης περιόδου. Ήταν μια συνεργασία ειλικρινής, που αναγνώριζε και σεβόταν τους διαφορετικούς θεσμικούς ρόλους , που έβαζε σε προτεραιότητα τη στήριξη του ΕΣΥ και της Δημόσιας Υγείας, τις ανάγκες των ασθενών, την εξυγίανση του συστήματος και το δημόσιο συμφέρον".

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ