Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 06-Φεβ-2020 13:41

  Λασίθι: Στα 40 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα έργα υγρών και στερεών αποβλήτων

  Λασίθι: Στα 40 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα έργα υγρών και στερεών αποβλήτων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στα 40 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα έργα υγρών και στερεών αποβλήτων, που αφορούν υποδομές στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και συγκεκριμένα στους δήμους Σητείας και Ιεράπετρας.

  Στο πλαίσιο του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε σήμερα δύο έργα του σχεδιασμού.

  Το πρώτο αφορά τα δίκτυα αποχέτευσης και εγκατάσταση επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων των παραλιακών οικισμών Κουτσουρά, Μακρύ Γιαλού δήμου Ιεράπετρας και Ανάληψης δήμου Σητείας της Π.Ε. Λασιθίου. Ο προϋπολογισμός του έργου ξεπερνά τα 11 εκατ. ευρώ (11.087.157,48 ευρώ).

  Το δεύτερο έργο αφορά τη συλλογή μεταφοράς και επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων της ευρύτερης περιοχής του Παλαικάστρου Σητείας, προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ. (4.956.400 ευρώ). Το έργο αφορά στη διαχείριση των αστικών λυμάτων της ευρύτερης περιοχής του Παλαικάστρου Δήμου Σητείας.

  "Υπογράψαμε και εντάξαμε στο περιφερειακό μας πρόγραμμα με ιδιαίτερη ικανοποίηση δύο σημαντικά έργα. Είναι σημαντικά αναπτυξιακά έργα τόσο για τους πολίτες όσο και για τον τουρισμό. Δημιουργούμε ένα περιβαλλοντικό αποτύπωμα, το οποίο διαφοροποιεί την Κρήτη ως προορισμό. Επενδύοντας στην ποιότητα των υποδομών προσελκύουμε υψηλό τουρισμό και δημιουργούμε υποδομές για τους πολίτες", δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ