Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 31-Ιαν-2020 18:41

  Τουλουπάκη κατά Αθανασίου: Θλίβομαι βαθύτατα για τον πρώην συνεργάτη του

  Τουλουπάκη κατά Αθανασίου: Θλίβομαι βαθύτατα για τον πρώην συνεργάτη του
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Θύμα κανιβαλισμού από τον πρώην στενό συνεργάτη της, Παν. Αθανασίου, δηλώνει η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη με αφορμή τα όσα κατέθεσε ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας στην προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

  Ο κ. Αθανασίου αναφερόμενος στην τυχόν σχέση μεταξύ της εισαγγελέα και του Δημ. Παπαγγελόπουλου είπε πως τη βοήθησε να πάει σε σουίτα νοσοκομείου όταν αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Αυτό όμως ήταν  προφανώς η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τη σημερινή επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς που υπήρξε στο παρελθόν στενότατη συνεργάτης του κ. Αθανασίου :

  ''Η ανάδειξη προσωπικού ζητήματος υγείας πέραν του γεγονότος ότι προσβάλει προσωπικά δεδομένα μου και συνιστά ενδεχομένως και ποινικό αδίκημα, είναι σε επίπεδο ηθικής το λιγότερο ανάρμοστη. Επί της ουσίας, παρά το γεγονός ότι δεν έχω υποχρέωση να απαντώ σε τέτοιου είδους ζητήματα, δηλώνω ότι τα έξοδα νοσηλείας μου καλύφθηκαν πλήρως από την ασφαλιστική μου εταιρεία. Επίσης στο συγκεκριμένο νοσοκομείο βρέθηκα μετά από ενέργειες του αδελφού μου, γιατρού αγγειοχειρουργού, και κανένας άλλου.

  Θλίβομαι βαθύτατα που πρώην συνεργάτης μου, ο οποίος με επισκεπτόταν σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής μου αντί να μου συμπαραστέκεται, ασχολείται με τις συνθήκες νοσηλείας μου. Εύχομαι κανένας άνθρωπος να μην περάσει μια παρόμοια με τη δική μου περιπέτεια υγείας και εν συνέχεια να βρεθεί θύμα ενός τέτοιου κανιβαλισμού''.

  Κατευθυνόμενη συνταγογράφηση 30%

  Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, σε συμπληρωματικές εξηγήσεις για το αδίκημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος καλούνται από την Εισαγγελία Διαφθοράς πρώην στελέχη της εταιρείας Novartis τόσο από την μητρική που εδρεύει στη Βασιλεία της Ελβετίας όσο και από την Ελλάδα.

  Σύμφωνα με πληροφορίες οι εισαγγελείς διαφθοράς ελέγχοντας ένα πρώτο δείγμα που αφορά 700 γιατρούς κατά την χρονική περίοδο από το 2013 κι έπειτα, όταν πλέον είχε ξεκίνησε το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, εντόπισαν μεταξύ άλλων ότι υπήρχε κατευθυνόμενη συνταγογράφηση σε ποσοστό 30%.

  Κατά τις ίδιες πηγές μάλιστα ανάλογη πρακτική διαπιστώθηκε ότι ακολουθούνταν όχι μόνο από την Novartis αλλά και από άλλες φαρμακευτικές εταιρείες.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ