Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 27-Ιαν-2020 15:58

  ΣτΕ: Νόμιμη η επανασύσταση του Υπουργείου Μετανάστευσης

  ΣτΕ: Νόμιμη η επανασύσταση του Υπουργείου Μετανάστευσης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με τη σφραγίδα νομιμότητας του ΣτΕ επανασυστήνεται το  υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε νόμιμο το Προεδρικό Διάταγμα  που συνυπογράφεται από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετικά με την μεταφορά των υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων  του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο επανασυσταθέν υπουργείο.

  Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ιδρύθηκε αρχικά το 2016 ως υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και  στις 8 Ιουλίου 2019 καταργήθηκε, ενώ στις 15 Ιανουαρίου 2020, επανασυστάθηκε.

  Σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος  στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου μεταφέρονται ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων και προσωπικού, με την ίδια μισθολογική κατάσταση και σχέση εργασίας, οι εξής υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

  Ø  Γενική διεύθυνση διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών,

  Ø  Διεύθυνση εσωτερικού ελέγχου,

  Ø  Αυτοτελές τμήμα πολιτικού σχεδιασμού,

  Ø  Αυτοτελές τμήμα υποστήριξης συμβουλίου στρατηγικού σχεδιασμού,

  Ø  Αυτοτελές τμήμα κοινοβουλευτικού ελέγχου και νομοθετικής πρωτοβουλίας και

  Ø  Αυτοτελές τμήμα διεθνών και Ευρωπαϊκών σχέσεων.

  Παράλληλα, σύμφωνα με το σχέδιο διατάγματος οι δαπάνες του ανασυσταθέντος υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου εξακολουθούν να βαρύνουν εις 31 Δεκεμβρίου 2020, τον προϋπολογισμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενώ σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού δεν προκαλείται νέα δαπάνη.

  Τέλος, το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Αθανάσιο Ράντο, σε σχετική γνωμοδότησή του, έκρινε νόμιμο το επίμαχο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος.

  Π. Στάθης

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ