Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 24-Ιαν-2020 17:50

  Δωρεά ηλεκτρονικού εξοπλισμού προς το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

  Δωρεά ηλεκτρονικού εξοπλισμού προς το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς, προχώρησε σε μία ενέργεια στήριξης του έργου του Κέντρου Ερευνών για θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ).

  Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, προσέφερε ως δωρεά 16 πολυμηχανήματα και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των Συμβουλευτικών Κέντρων Γυναικών, την ευθύνη λειτουργίας των οποίων έχει το ΚΕΘΙ.

  Η παράδοση έγινε στα κεντρικά γραφεία του ΚΕΘΙ παρουσία του προέδρου του επιμελητηρίου Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, της προέδρου της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του επιμελητηρίου, Χριστίνας Φυτέα και της προέδρου του ΚΕΘΙ Σόνιας Τάνταρου-Κρίγγου, την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020.

  "Αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο που επιτελεί το ΚΕΘΙ, με στόχο την άρση των έμφυλων διακρίσεων και ανισοτήτων και τη στήριξη γυναικών θυμάτων βίας, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, δεν θα μπορούσε, δεδομένης της κοινωνικής του ευαισθητοποίησης, παρά να συμβάλει στο μέτρο του δυνατού, σε αυτό.

  Η δωρεά μας αποτελεί ένα πρώτο βήμα υποστήριξης γυναικών, η ενδυνάμωση των οποίων είναι βέβαιο ότι αναβαθμίζει την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου, που είναι και απώτερος στόχος όλων μας. Η στήριξη εξάλλου του Ε.Ε.Α. στη γυναικεία επιχειρηματικότητα φαίνεται και από τη σύσταση της αρμόδιας Επιτροπής, η οποία έχει ήδη παράξει αξιόλογο έργο", τόνισε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

  Από την πλευρά της η κ. Φυτέα ανέφερε: "Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και η Επιτροπή Γυναικείας Επιχειρηματικότητας ΕΕΑ στηρίζουν έμπρακτα κάθε δράση και ενέργεια που αφορά στην ενίσχυση των Γυναικών όχι μόνο υπό το πρίσμα της Ισότητας και των ίσων δικαιωμάτων αλλά και από την καθολική τους ενδυνάμωση, μέσα από την Εκπαίδευση, τη δημιουργία κινήτρων και ενεργειών που θα αποφέρουν την πολυπόθητη εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής τους ζωής.

  Προσωπικά ευχαριστώ θερμά την πρόεδρο κ. Σόνια Τάνταρου για τη συνεισφορά της στον εποικοδομητικό διάλογο που έχουμε ανοίξει, έτσι ώστε να υλοποιήσουμε από κοινού δράσεις πρόληψης και καταπολέμησης  όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών , τον τερματισμό της αναπαραγωγής στερεοτύπων των φύλων και ενίσχυσης αυτών".

  Η κ. Τάνταρου- Κρίγγου σημείωσε: "η υποστήριξη αυτή είναι μείζονος σημασίας και εκ μέρους  του Δ.Σ. εκφράζω τις θερμές μας ευχαριστίες για τη δωρεά αυτή. Ευελπιστούμε και στο μέλλον να τους έχουμε αρωγούς στις δράσεις μας".

  Το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) ιδρύθηκε το 1994, υπάγεται στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και εποπτεύεται από τη γενική γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων. Το ΚΕΘΙ ενεργοποιείται δυναμικά στην προώθηση της ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς της κοινωνικής, πολιτικής, πολιτισμικής και οικονομικής ζωής. Μεταξύ άλλων, διεξάγει έρευνες, εκπονεί μελέτες και πραγματοποιεί εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα δράσης.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων