Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 20-Ιαν-2020 13:29

  Αύξηση των ελέγχων για παρεμπόριο, πρόστιμα €31.900 την προηγούμενη εβδομάδα

  Αύξηση των ελέγχων για παρεμπόριο, πρόστιμα €31.900 την προηγούμενη εβδομάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κατά 75% αυξήθηκαν οι έλεγχοι για αντιμετώπιση του παρεμπορίου κατά το χρονικό διάστημα από 13.01.2020 έως 19.01.2020 (συνολικά 353 έλεγχοι) σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα (06.01.2020 έως 12.01.2020), στο σύνολο της επικράτειας, όπως προκύπτει από την εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα των μηχανισμών ελέγχου για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων και της Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή.

  Με βάση τα στοιχεία, οι παραβάσεις παρουσιάζουν αύξηση κατά 106% για το προαναφερθέν χρονικό διάστημα (συνολικά 35 βεβαιωμένες παραβάσεις), συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα.

  Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα και την συνδρομή των τοπικών δημοτικών και περιφερειακών αρχών οι επιχειρήσεις ελέγχου για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου έλαβαν χώρα σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

  Ελέγχθηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν δεκάδες είδη παραεμπορίου (1.102 τεμάχια), κυρίως απομιμητικά, τα οποία θα διακινούνταν παράνομα στην αγορά, ενώ επιβλήθηκαν πρόστιμα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις για έλλειψη παραστατικών εμπορίας και παράνομης διακίνησης, έλλειψη αδείας κ.α. συνολικού ύψους 31.900 ευρώ.

  Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στις 19/01/2020 σε καντίνες επί των λεωφόρων Πειραιώς και Συγγρού, από ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή και Αστυνομικούς επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 2.500 ευρώ για έλλειψη παραστατικών εμπορίας και διακίνησης, καθώς και έλλειψη ανάρτησης καταλόγου, ενώ εφαρμόστηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο αυτόφωρη διαδικασία σύλληψης για ρευματοκλοπή.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων