Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 17-Ιαν-2020 09:55

  Πρόταση για το νέο πλαίσιο ενίσχυσης του Τύπου ετοιμάζει ο Στ. Πέτσας

  Πρόταση για το νέο πλαίσιο ενίσχυσης του Τύπου ετοιμάζει ο Στ. Πέτσας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην κατάρτιση συγκεκριμένης πρότασης για το νέο πλαίσιο ενίσχυσης του Τύπου, η οποία θα τεθεί υπόψη των θεσμικών φορέων προς διαβούλευση, προχωρά ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου διαλόγου με τους φορείς.

  Αυτός ο κύκλος ξεκίνησε με τις συναντήσεις με την Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ), την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

  Ακολούθησαν συναντήσεις και με την Ένωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Επαρχιακών Εφημερίδων (ΕΙΗΕΕ), τον Σύνδεσμο Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ) και την Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (ΕΙΕΤ) για τα ζητήματα ενίσχυσης του περιφερειακού Τύπου.

  Στο πλαίσιο των συναντήσεων αυτών εκτέθηκαν τα ευρύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και τέθηκαν προς συζήτηση τρόποι που μπορεί μακροπρόθεσμα να στηριχθεί ο Τύπος και οι επιχειρήσεις αυτές.

  Στο πλαίσιο προγραμματισμού των λοιπών πρωτοβουλιών που αφορούν την επικοινωνία και ενημέρωση, ο κ. Πέτσας πραγματοποίησε συνάντηση χθές 16 Ιανουαρίου 2020 με τον Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) κ. Κουτρομάνο για τα ζητήματα αδειοδότησης θεματικών και περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών και περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών. Συζητήθηκαν επίσης τα ζητήματα ενσωμάτωσης της Οδηγίας 2018/1808 για τις υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων.

  Ο στόχος που είχε θέσει η Κυβέρνηση είναι το νέο θεσμικό πλαίσιο να τεθεί σε ισχύ εντός των πρώτων μηνών του 2020.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ