Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 14-Ιαν-2020 14:25

  Προτάσεις για τον περιορισμό των γραφειοκρατικών διαδικασιών υπέβαλε ο Γ. Πατούλης στον Γ. Κεφαλογιάννη

  Προτάσεις για τον περιορισμό των γραφειοκρατικών διαδικασιών υπέβαλε ο Γ. Πατούλης στον Γ. Κεφαλογιάννη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Υπόμνημα με σειρά προτάσεων για τον περιορισμό των γραφειοκρατικών διαδικασιών, όπως τα πολλαπλά παράβολα για τις άδειες οδήγησης και τη διευκόλυνση των συναλλαγών με το Δημόσιο, υπέβαλε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, στον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη.

  Ο ίδιος, χαιρέτισε τη νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο για αυτοδίκαιη άρση της παρακράτησης κυριότητας οχημάτων μετά την παρέλευση μίας πενταετίας, τονίζοντας ότι μέσω αυτής θα μειωθεί στο ήμισυ ο φόρτος εργασίας του τμήματος αδειών κυκλοφορίας αλλά και των ΚΕΠ της Περιφέρειας.

  Ο κ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επίπεδο συνεργασίας Περιφέρειας και υπουργείου και τα βήματα που υλοποιούνται προς την κατεύθυνση της εξάλειψη της ταλαιπωρίας των πολιτών. "Η ασφάλεια των πολιτών καθώς και η καλύτερη εξυπηρέτησή τους από τις υπηρεσίες μας είναι στις βασικές προτεραιότητές μας", σημείωσε αναφερόμενος στην ταχύτατη έκδοση των αδειών οδήγησης που είχαν μπλοκάρει για 1,5 χρόνο, όπως και στην καθιέρωση προσωρινού διπλώματος οδήγησης.

  Στη συνάντηση μετείχαν, επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών, Β. Γιαννακόπουλος, ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας, Η. Δόλγυρας, οι σύμβουλοι σε θέματα Οδικής Ασφάλειας και Μεταφορών της Περιφέρειας, Κ. Λογοθέτης και Ευάγγελος-Γεράσιμος Ματσούκης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου, από τα οποία ο κ. Κεφαλογιάννης ζήτησε να συνεργαστούν στενά με τα αντίστοιχα της Περιφέρειας για την υλοποίηση των κοινών στόχων.

  Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν ζητήματα που αφορούν τις μεταφορές, τη σηματοδότηση και τη βιώσιμη κινητικότητα, ενώ στο υπόμνημα περιλαμβάνονται: Η προοπτική κατασκευής υδατοδρομίων και ποδηλατοδρόμων στην Αττική. Νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις άδειες οδήγησης. Η έκδοση μόνο ενός παραβόλου και ηλεκτρονική υποβολή των δικαιολογητικών για την έκδοση άδειας οδήγησης. Η μετεγκατάσταση του ΚΤΕΛ Ν. Αττικής και η ηλεκτροκίνηση των λεωφορείων.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ