Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 10-Ιαν-2020 13:50

  Το δημαρχείο των Χανίων επισκέφτηκε ο Γερμανός πρέσβης

  Το δημαρχείο των Χανίων επισκέφτηκε ο Γερμανός πρέσβης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ της Γερμανίας και του Δήμου Χανίων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα, στο δημαρχείο της πόλης, ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο νέος πρέσβης της Γερμανίας στην Αθήνα, Ερνστ Ράιχελ, ο οποίος, στο πλαίσιο της ανάληψης των καθηκόντων του, πραγματοποιεί εθιμοτυπική επίσκεψη στην Κρήτη. Τον Γερμανό διπλωμάτη συνόδευε η επίτιμος πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στα Χανιά, Αργυρώ Γαναδάκη.

  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο δήμαρχος Χανίων ενημέρωσε τον πρέσβη για τον σχεδιασμό της δημοτικής Αρχής με έμφαση στους τομείς του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, καθώς και σε ζητήματα του δημόσιου χώρου. Ο κ. Σημανδηράκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο προσφυγικό ζήτημα.

  Από την πλευρά του, ο Γερμανός πρέσβης αναφέρθηκε στα οφέλη που προκύπτουν για τους δήμους από τη συνεργασία, που αναπτύσσεται στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, καθώς και την προώθηση των εκπαιδευτικών θεμάτων, μέσω της συνεργασίας, που έχει αναπτυχθεί με την Περιφέρεια του Calw.

  Ειδικότερα, ο κ. Ράιχελ σημείωσε: "Συζητήθηκε σήμερα το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και ιδιαίτερα μεταξύ των Χανίων και της Γερμανίας. Υπάρχει η Ελληνογερμανική Συνέλευση, η οποία αποτελεί βάση, πάνω στην οποία χτίζονται σχέσεις και συνεργασίες ανάμεσα στις δύο χώρες. Το πλεονέκτημα των Χανίων είναι ότι έχουν συνάψει ήδη συνεργασία με την Περιφέρεια του Calw. Η επαγγελματική εκπαίδευση των νέων αποτελεί, δε, έναν πολύ ενδιαφέροντα θεσμό συνεργασίας, καθώς σε μία διαρκώς αναπτυσσόμενη τεχνολογική κοινωνία είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να καταρτίζονται σε θέματα τεχνολογίας, πρακτικής άσκησης".

  "Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για το γενικότερο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Χανίων και της Περιφέρειας του Calw, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο η πρεσβεία μπορεί να μας βοηθήσει. Κάναμε ιδιαίτερη αναφορά στο κομμάτι της παιδείας και της εκπαίδευσης για να δούμε πώς μπορούμε να συνεργαστούμε αναφορικά με την ανταλλαγή και την ανάπτυξη επικοινωνίας μεταξύ της νεολαίας", δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων και πρόσθεσε: "Συζητήσαμε, επίσης, για την ανάπτυξη σχέσεων πολιτισμού και τη διοργάνωση καλλιτεχνικών γεγονότων, σ' ένα πλαίσιο το οποίο έχει να κάνει με την επικοινωνία των λαών σε επίπεδο κοινωνίας και όχι μόνο σε επίπεδο Ευρώπης και πολιτικής κυβερνήσεων. Ζητούμενο είναι να δουλέψουμε όλοι μαζί για μία περαιτέρω ενοποίηση της ΕΕ, η οποία θα αντιμετωπίζει όλα τα ζητήματα της παιδείας, του πολιτισμού στο σύνολο, ακόμα και στο κομμάτι του μεγάλου προσφυγικού ζητήματος, του πώς δηλαδή η Ελλάδα θα αποτελέσει κομμάτι της συνολικής λύσης, που θα πρέπει να μοιραστούν κι όλες οι υπόλοιπες χώρες για την αντιμετώπιση του τεράστιου αυτού προβλήματος. Χαιρόμαστε, λοιπόν, ιδιαίτερα που τα προβλήματα, τα οποία πολλές φορές τα αντιμετωπίζουμε ως εθνικά, υπάρχει διάθεση να τα δούμε στην ευρωπαϊκή τους διάσταση, από κοινού όλες οι χώρες, σε κεντρικό επίπεδο πολιτικής αλλά και τοπικής αυτοδιοίκησης".

  Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Σημανδηράκης προσέφερε στον κ. Ράιχελ ιστορικό λεύκωμα για τον Ελευθέριο Βενιζέλο, καθώς και το συλλεκτικό φωτογραφικό λεύκωμα του δήμου "Χανιά:Ταξίδι στο Όνειρο".

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ