Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Ιαν-2020 16:56

  Λύση στο χρόνιο πρόβλημα έλλειψης μηχανικών στους ΟΤΑ αναζητά το υπουργείο Εσωτερικών

  Λύση στο χρόνιο πρόβλημα έλλειψης μηχανικών στους ΟΤΑ αναζητά το υπουργείο Εσωτερικών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Λύση στο χρόνιο πρόβλημα έλλειψης μηχανικών που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση, αναζητεί το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με εμπλεκόμενους φορείς.

  Για τον σκοπό αυτό ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, είχε συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) Γιώργο Στασινό, τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) Ηλία Γιάτσιο και την Ιωάννα Πρίφτη εκ μέρους της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ).

  Ο κ. Θεοδωρικάκος θα έχει επίσης συνεργασία με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου.

  Να σημειωθεί ότι πρόβλημα υποστελέχωσης των τεχνικών υπηρεσιών αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι Δήμοι και ιδίως οι μικρομεσαίοι με αποτέλεσμα την αδυναμία σύνταξης τεχνικών μελετών, που είναι απαραίτητες για τη χρηματοδότηση έργων από το ΕΣΠΑ και από άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα.

  Σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος, ενόψει μάλιστα και του νέου αναπτυξιακού προγράμματος για τους ΟΤΑ, το υπουργείο δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους να συνάπτουν συμβάσεις με φορείς της γενικής κυβέρνησης, την ΕΕΤΑΑ και τις Αναπτυξιακές τους Εταιρείες για να χρησιμοποιούν τους μηχανικούς τους για τη σύνταξη των τεχνικών μελετών.

  Το νέο χρηματοδοτικό-αναπτυξιακό πρόγραμμα για τους Δήμους και τις περιφέρειες, που θα αντικαταστήσει τον "ΦιλόΔημο", που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, αναμένεται να ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ