Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Ιαν-2020 16:14

  Ξεκινά η διαδικασία για την προμήθεια ακριβών φαρμάκων από τα ιδιωτικά φαρμακεία

  Ξεκινά η διαδικασία για την προμήθεια ακριβών φαρμάκων από τα ιδιωτικά φαρμακεία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Από σήμερα μέχρι τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου οι φαρμακοποιοί θα μπορούν να συμπληρώνουν τη σχετική φόρμα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΟΠΥΥ και να δηλώνουν ότι επιθυμούν να διαθέτουν δωρεάν Φάρμακα Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) από τα φαρμακεία τους.

  "Ο  ΕΟΠΥΥ  σε συνεργασία  με  τον  Πανελλήνιο  Φαρμακευτικό  Σύλλογο  (ΠΦΣ), ολοκληρώνει   άμεσα   την   διαδικασία   υπογραφής   συλλογικής σύμβασης μεταξύ  ΕΟΠΥΥ  και  ΠΦΣ,  που  θα  αφορά  στη  διάθεση των ΦΥΚ    από    τα φαρμακεία    της    γειτονιάς" υπογραμμίζεται στη σχετική πρόσκληση που εστάλη την προηγούμενη εβδομάδα."Κοινός  στόχος  μας  είναι  η  επιτάχυνση της  διαδικασίας  ασφαλούς διάθεσης  των  ΦΥΚ  στους  πολίτες  που  τα  έχουν ανάγκη.  Κατά συνέπειαη  υποβολή  των  ηλεκτρονικών  αιτήσεων  από  τους ιδιοκτήτες  των  ιδιωτικών  φαρμακείων  για  να  συμμετάσχουν  στηδιαδικασία θα  υλοποιηθεί  με  την  αρωγή  των  Φαρμακευτικών Συλλόγων μετά την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης" τονιζόταν στην ανακοίνωση.

  Με τον τρόπο αυτό επιχειρείται από το υπουργείο Υγείας να μπει τέλος στις ουρές έξω από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, καθώς οι ασθενείς (ογκολογικοί και με σκλήρυνση κατά πλάκας) θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν τον τρόπο που θα προμηθευτούν τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους, δηλαδή εάν θα τα λαμβάνουν (όπως σήμερα) από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ ή από τα φαρμακεία της γειτονιάς τους, που θα συμμετέχουν στη διαδικασία διάθεσης ΦΥΚ.

  Σταδιακά στη λίστα των ΦΥΚ που διατίθενται από το δίκτυο των ιδιωτικών φαρμακείων θα προστίθενται σκευάσματα και για άλλες σοβαρές παθήσεις.

  Όσον αφορά τους καρκινοπαθείς, είχε προηγηθεί συμφωνία του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ με τις ιδιωτικές κλινικές της Αττικής για τη διάθεση των θεραπειών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία από τις κλινικές· αντί για τους ασθενείς, παραλαμβάνουν τα σκευάσματα εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι των ιδιωτικών θεραπευτηρίων από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ