Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Ιαν-2020 13:29

  Προσλήψεις στα νοσοκομεία ζητά η ΠΟΕΔΗΝ

  Προσλήψεις στα νοσοκομεία ζητά η ΠΟΕΔΗΝ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Προσλήψεις προσωπικού για τη στελέχωση των νοσοκομείων ζητά σε δελτίο Τύπου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων. Όπως αναφέρει, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, αλλά και στον Ευαγγελισμό, νοσοκομεία που πρόσφατα επισκέφθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, οι κενές οργανικές θέσεις σε προσωπικό φτάνουν το 40%.

  "Ακόμη δεν δημοσιεύθηκε η προκήρυξη των 2.300 θέσεων, ενώ κατά 25.000 λιγόστεψε το προσωπικό των νοσοκομείων τα χρόνια των Μνημονίων. Μόνο για τα έτη 2018 και 2019 είχαμε 4.000 αποχωρήσεις και μηδενικές προσλήψεις”, σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

  Αντίθετη εμφανίζεται η ΠΟΕΔΗΝ και στις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που προωθούνται στα νοσοκομεία, για τη μείωση του χρόνου αναμονής σε διαγνωστικές εξετάσεις.

  "Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας δεν πάσχει από περαιτέρω ιδιωτικοποίηση για να ικανοποιήσει τα ιδιωτικά συμφέροντα, αλλά από επενδύσεις σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό. Στα νοσοκομεία αν και έχουν χρέη 800 εκατ. ευρώ, η χρηματοδότηση εφέτος βρίσκεται στο ύψος της περσινής (όριο δαπανών 1,5 δισ. ευρώ)”, τονίζει.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ