Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 23-Δεκ-2019 15:08

  Εντείνονται οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου

  Εντείνονται οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κατα 57% αυξήθηκαν το χρονικό διάστημα από 16.12.2019 έως και 22.12.2019 οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου στο σύνολο της επικράτειας, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα των μηχανισμών ελέγχου του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων και της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι παραβάσεις παρουσιάζουν αύξηση κατά 17% για το προαναφερθέν χρονικό διάστημα (συνολικά 42 βεβαιωμένες παραβάσεις), συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα.

  Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, τιος Υπηρεσίες της ΑΑΔΕ και την συνδρομή των τοπικών δημοτικών και περιφερειακών αρχών οι επιχειρήσεις ελέγχου για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου έλαβαν χώρα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Ροδόπη, Φλώρινα και Έβρο.

  Ελέγχθηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν χιλιάδες είδη παραεμπορίου (4.244 τεμάχια), κυρίως απομιμητικά, τα οποία θα διακινούνταν παράνομα στην αγορά.

  Επιβλήθηκαν πρόστιμα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις για έλλειψη παραστατικών εμπορίας και παράνομης διακίνησης, έλλειψη αδείας κ.α. συνολικού ύψους 36.400 ευρώ.

  Επιμέρους δράσεις στις πύλες εισόδου

  Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του παρεμπορίου, πραγματοποιήθηκαν για δεύτερη εβδομάδα εντός του Δεκεμβρίου, από τους ελεγκτές του ΣΥΚΕΑΑΠ της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ και υπαλλήλους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και της ΑΑΔΕ, έλεγχοι στις μεγαλύτερες πύλες εισόδου της χώρας και συγκεκριμένα στον Προμαχώνα Σερρών, στους Κήπους και Ορμένιο Έβρου και στη Νυμφαία Κομοτηνής.
  Αναλυτικότερα, σε σημεία πλησίον των συνόρων πραγματοποιήθηκαν συνολικά 447 έλεγχοι και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους περίπου 30.000 ευρώ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ