Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Δεκ-2019 15:39

  Υπεγράφη από Κεραμέως - Ζαχαράκη η πρόσκληση για μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή

  Υπεγράφη από Κεραμέως - Ζαχαράκη η πρόσκληση για μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Υπεγράφη σήμερα από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, και την υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη η πρόσκληση μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

  Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, καλούνται 388 μέλη ΕΒΠ και 653 μέλη ΕΕΠ, 1.041 στο σύνολο, που είναι εγγεγραμμένα στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ 2019 και επιθυμούν, να υποβάλουν αίτηση και δήλωση προτιμήσεων περιοχών μόνιμου διορισμού, από τη Δευτέρα 23/12/2019 ως την Τρίτη 7/1/2020.

  "Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες και βάσει ενός ολοκληρωμένου κυβερνητικού σχεδιασμού επισπεύσαμε και υπογράψαμε σήμερα την πρόσκληση για μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή", δήλωσε σχετικά η κ. Κεραμέως και προσέθεσε:

  "Με τη νέα χρονιά θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, 5.250 μόνιμοι διορισμοί στη Γενική Εκπαίδευση και άλλοι 5.250 μέσα στο 2021. Συνολικά η δημόσια εκπαίδευση ενισχύεται την επόμενη διετία με 15.000 νέους εκπαιδευτικούς και προσωπικό".

  Η υπουργός χαρακτήρισε "λυπηρό κι όμως αληθινό" το ότι η αξιωματική αντιπολίτευση καταψήφισε τον Προϋπολογισμό του 2020, "καταψηφίζοντας ταυτόχρονα και τους συγκεκριμένους διορισμούς για το 2020 και συνεπώς τη στελέχωση και τη στήριξη του δημόσιου σχολείου". "Προχωράμε μπροστά κι αφήνουμε το χθες στις επιλογές του", τόνισε.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ