Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Δεκ-2019 12:04

  Αισιόδοξος ο Γ. Στουρνάρας – το ελληνικό 10ετές όσο και της Ιταλίας

  Αισιόδοξος ο Γ. Στουρνάρας – το ελληνικό 10ετές όσο και της Ιταλίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας εμφανίστηκε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Σουρνάρας κατά την παράδοση της ενδιάμεσης Έκθεσης της ΤτΕ στον Πρόεδρο της Βουλής. "Η σημερινή έκθεση παραδίδεται σε μια περίοδο που τα στοιχεία δείχνουν επιβράδυνση της διεθνούς οικονομικής δραστηριότητας , αλλά άνοδο στη χώρα μας. Ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης θα είναι μεγαλύτερος από αυτόν που λέμε στην έκθεση διότι δεν προλάβαμε τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, άρα το 1,9% για το 2019 και το 2,4% για το 2020 είναι μάλλον ξεπερασμένα, θα ξεπεράσουμε αρκετά νομίζω τα ποσοστά αυτά".

  Εν τω μεταξύ την αποκάλυψη πως ο νυν Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας όχι απλά στήριζε τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος στα χρόνια της κρίσης, αλλά του έστελνε ποίηση με στίχους Παλαμά και Καβάφη έκανε ο ίδιος ο ΠτΒ.   Ο κ. Στουρνάρας ευχαρίστησε προσωπικά τον ΠτΒ ενώ υπογράμμισε την σημασία μείωσης των κόκκινων δανείων για την πορεία της οικονομίας.

  Ο κ. Τασούλας αποκάλυψε πως στήριζε προσωπικά τον Γιάννη Στουρνάρα ενώ εξήρε τον ρόλο του τόσο στην  σταθεροποίηση της οικονομίας όσο και στην αποφυγή αυτή να πέσει στα βράχια το κρίσιμο διάστημα του 2015. Ο Πρόεδρος της Βουλής αποκάλυψε επίσης πως δεν έστελνε Καρυωτάκη στον Διοικητή γιατί "είναι κάπως πεσιμιστής".

  Μέσα στο ιδιαίτερο αυτό κλίμα μεταξύ των δύο αντρών και χωρίς τα ‘καρφιά’ και την ένταση των προηγούμενων ετών παραδόθηκε η Έκθεση της ΤτΕ στον Πρόεδρο της Βουλής.

  Στις δηλώσεις που ακολούθησαν ο κ. Στουρνάρας επισήμανε την ανάγκη να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις οι οποίες είναι ο μόνος δρόμος για την τόνωση της ανάπτυξης η οποία με την σειρά της θα συμβάλει στα προβλήματα παραγωγικότητας που δημιουργεί το δημογραφικό στην Ελλάδα. Το μήνυμα του κ. Στουρνάρα για τα πλεονάσματα ήταν πως η μείωσή τους θα πρέπει να είναι σε συμφωνία με τους εταίρους.

  Ενώ ο ίδιος υπογράμμισε την σημασία μείωσης των επιτοκίων δανεισμού της χώρας λέγοντας ότι στο δεκαετές η Ελλάδα δανείζεται όσο και η Ιταλία.

  Να μειωθούν τα κόκκινα

  Ο Διοικητής της ΤτΕ υπογράμμισε την σημασία μείωσης του όγκου των κόκκινων δανείων για την πορεία της οικονομίας , ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι σύμφωνα με τον Προϋπολογισμό θα υπάρξει μείωση της ανεργίας κατά 100.000. Όπως είπε 100.000 συμπολίτες μας θα βρουν δουλειά κι αυτό είναι πολύ σημαντικό". Ο κ. Τασούλας σημείωσε την ανάγκη να είναι διατηρήσιμη η ανάπτυξη της οικονομίας.  

  Μ. Ντ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ